Красива, але підла: відомо, який страшний удар завдала Хюррем-султан своєму рідному синові Баязиду

Відома Хюррем-султан пережила чимало пригод, але ця правда вас точно здивує. Мало хто знає про те, як вона підставила рідного сина заради порятунку іншого нащадка

Відомий турецький серіал “Величне століття” захопив чимало телеглядачів та підвищив інтерес до історії Османської імперії. Одною з головних героїнь стрічки стала українка Роксолана, яка була не менш відома як Хюррем-султан.

Творці серіалу продемонстрували ворожнечу двох її синів – Селіма і Баязида. Хоча Хюррем-султан бачила, що хлопчики конкурували один з одним ще з самого дитинства, вона сподівалась, що з віком вони зуміють примиритись та навчитись жити у злагоді. Проте, мріям та бажанням Хюррем-султан не судилось стати реальністю.

Баязид і Селім віддалялись один від одного з кожним роком, а після того, як Баязид став ближчим до Мустафи все погіршилось. Ледве не остаточну крапку в їхніх стосунках поставила смерть Мехмета. Двоє синів Хюррем-султан остаточно стали ворогами.

Хюррем-султан зрадила одного свого сина заради того, аби захистити іншого
Хюррем-султан зрадила одного свого сина заради того, аби захистити іншого

Прихильники та найвідданіші фанати “Величного століття” зазначили, що з поведінки Хюррем-султан легко можна зробити висновок: син Селім імпонує їй набагато більше від Баязида. Пояснити це, за зізнанням фанатів, ще простіше – сам Сулейман не був задоволений поведінкою Баязида через його непокору та дружби із Мустафою, який був не в милості. Глядачі зазначають, що Селім був куди хитрішим та подекуди мудрішим від свого брата.

Шанувальники “Величного століття” відзначили, що Хюррем явно вподобає Селіма. Адже Хюррем розуміла, що Сулейман негативно налаштований до Баязида – через його непокору та дружбу з опальним Мустафою. Селім при цьому був куди хитріший за брата – він не бунтував і не вступав у конфлікти з султаном

– зазначають фанати.

Хюррем зрадила свого сина Баязида двічі. Вперше до зради вона вдалась, коли зробила колишню фаворитку Баязида винною в смерті Хуріджихан, коханої її сина. Тоді він втратив і мати своїх дітей, і кохану жінку.

На такий підлий вчинок Хюррем-султан вдалась, аби захистити Селіма. Хюррем намагалася виправдати Нурбану, яка не дозволяла її улюбленому Селіму чинити неправильні речі – вона стримувала його від невиправданих вчинків.

Популярне

Схожі статті

Друге кохання Святослава Вакарчука: що відомо про жінку, заради якої співак покинув Лялю Фонарьову

Відомий український співак Святослав Вакарчук тримає своє особисте життя у повному секреті. Та приховати розлучення та народження дітей від нової жінки йому не вдалося.

Кефір, борошно і грудочка фаршу: рецепт ніжного і соковитого заливного пирога з м’ясом – розлітається на ура

Використавши мінімальну кількість продуктів, ви зможете приготувати дуже смачний і ситний пиріг з м'ясом. Рецепт простий, а результат – приголомшливий.

Раніше замовляла цю закуску в ресторанах, а тепер навчилася готувати вдома: хрумкі сирні палички в паніровці

Смачні сирні палички можна без зайвого клопоту приготувати вдома. Вони чудового підійдуть у якості закуски для застілля, або як перекус діткам. Все що треба, ще правильний рецепт та 15 хвилин часу.