Якою буде зима 2022-2023 в Україні: коли випаде перший сніг і чи вдарять морози

Золота осінь вже встигла продемонструвати свій характер: хмарна, дощова та подекуди тепла погода радує українців. Тепер синоптики розповіли, чого чекати від майбутньої зими

До свого завершення добігає другий місяць осені. Цьогорічний сезон виявився доволі теплим, проте хмарним та дощовим. Осінь встигла потішити око розмаїттям барв, а суттєве зниження температури змусило замислитись над тим, чи стане майбутня зима лютою та холодною. Так, синоптики опублікували детальний прогноз на зиму 2022-2023 – якою буде сезон цього року?

Синоптики в загальному розповіли, якою буде зима

Голова відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру в коментарі для “НВ” зізнався, що цьогорічна зима буде схожа на попередню. Більш того, Владислав Білик заявив, що останні десять років зберігається схожа тенденція, а тому зима 2022-2023 буде точно такою ж.

Синоптик заявив, що цьогорічний сезон буде на кілька позначок тепліший від попереднього, втім суттєвих змін українці не відчуватимуть. Можливі короткочасні приморозки, як і будь-якої зими, втім вони не затримаються надовго. Більш того, Владислав Білик пообіцяв, що цієї зими має бути сніг.

Крім того, варто зазначити, що, за прогнозами Wisemeteo, зима прийде “за розкладом”. Осінь цього року почалась точно 1 вересня, так само станеться і з зимою – з 1 грудня поступово почне знижуватись температура.

Яким буде грудень 2022?

Перший місяць майбутньої зими виявиться м’яким. Найнижчий показник температури складатиме -7 градусів – така температура чекає на українців вночі на 9 грудня. Проте, в загальному перший місяць зими стане плавним переходом до більших морозів. Синоптики не обіцяють тривалих снігопадів.

Прогноз погоди на грудень 2022 року
Прогноз погоди на грудень 2022 року

Яким буде січень 2023?

Другий місяць зими стане для українців більш холодним. За показниками Wisemeteo, найбільш “лютими” будуть 10 та 11 січня, втім протягом місяця вдасться помилуватись сонячними зимовими днями та навіть відчути “плюсову” температуру. Снігу буде не дуже багато – опади обіцяють лише в першій половині січня.

Прогноз погоди на січень 2023 року
Прогноз погоди на січень 2023 року

Яким буде лютий 2023?

Останній місяць літа стане поступовим переходом до березня. Проте, навіть наші пращури жили за спостереженнями – лютий завжди був найморознішим місяцем. Тривалість світлового дня збільшиться до 10 годин, а сніжних днів буде зовсім мало.

Прогноз погоди на лютий 2023 року
Прогноз погоди на лютий 2023 року

Популярне

Схожі статті

Не рецепт, а скарб! Заварна паска на Великодній стіл: ніжний смак і вершковий аромат — просто ідеально!

Ароматна, солодка, ніжна та водночас волога заварна паска — ідеальна випічка для великого свята. Розповідаємо, як приготувати великодній смаколик.

Простий, але найсмачніший пиріг з серії “все змішала і в духовку”: хотілося б простіше, та вже немає куди

Хто з нас не мріяв про той момент, коли можна просто все змішати в одну миску, поставити у духовку й отримати в результаті щось надзвичайно смачне?

“Поринути у рожеві хмари”: Настя Каменських розповіла про плани на майбутнє, в яких нема згадки про Потапа

Настя Каменських поділилась роздумами щодо творчих планів на майбутнє та оприлюднила знімок, на якому попозувала за роботою у студії звукозапису.