Пишний і ніжний пиріг на кефірі: дуже смачна і легка в приготуванні домашня випічка до чаю

Цей пиріг готується із найпростіших інгредієнтів, які є в кожного в холодильнику, а результат виходить приголомшливим. Пиріг виходить пишним, м'яким і дуже ніжним.

Пиріг на кефірі по нашому рецепту виходить пишним і пористим. На смак здається, що до його складу входить багато вершкового масла, а насправді в рецепті зовсім нема ні масла, ні олії. Всі інгредієнті прості і доступні кожному українцю.

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт;
  • Ванільний цукор –-1 чайна ложка;
  • Цукор – 180 гр;
  • Кефір – 250 мл;
  • Розпушувач – 10 гр;
  • Борошно – 260 гр;
  • Родзинки – 100 гр.

Спосіб приготування:

У яйця додаємо цукор, ванільний цукор і збиваємо міксером до побіління та збільшення маси в 2 рази. У збиті яйця з цукром додаємо 250 мл кефіру кімнатної температури, перемішуємо.

Пишний і ніжний пиріг на кефірі: приготування тіста
Пишний і ніжний пиріг на кефірі: приготування тіста

В отриману суміш додаємо борошно та розпушувач. Суміш ретельно вимішуємо і додаємо родзинки. Для того, щоб родзинки рівномірно розподілилися по всьому тісту, можна обсипати їх крохмалем. На 100 г родзинок потрібно приблизно 1 столова ложка крохмалю.

Пишний і ніжний пиріг на кефірі: приготування тіста
Пишний і ніжний пиріг на кефірі: приготування тіста

Тісто готове до випікання. Духовку потрібно зарання розігріти до температури 180 градусів Цельсія. Форму для випікання потрібно вистелити пергаментом для випічки.

Пиріг випікається 35-40 хвилин. Готовність первіряємо шпажкою: протикаємо деревяною шпажкою по середині пирога, шпажка має бути суха.

Після випікання пиріг різати одразу не варто, потрібно щоб він трішки охолов. По бажанню, посипаємо зверху цукровою пудрою.

Пишний і ніжний пиріг на кефірі
Пишний і ніжний пиріг на кефірі

Пиріг за цим рецептом виходить рихлим і вологим всередині, як кекс. Замість родзинок всередину можна додати будь-які сухофрукти, або навіть вишню, але її попередньо потрібно добре віджати від соку.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.