Рецепти різдвяних страв від зірок: Альоша варить куліш, Матвієнко готує квасолю, Тарабарова порається з тістом

Зірки, як і всі українці, ретельно готуються до Різдва. Зокрема, готують різдвяні страви, щоб порадувати домашніх. Деяким господиням це настільки гарно вдається, що є сенс запозичити страву і для власного святкового столу.

Різдвяний куліш від Альоші

Багатодітна мама знає, чим нагодувати численну родину. Alyosha попередньо замочує 100 г пшона, а потім його проварює. Нарізану цибулину і натерту на тертушці морквину обсмажує на олії. Додає овочі до пшона і туди ж – 5 обчищених картоплин, нарізаних шматочками.

Діти Альоші полюбляють мамині наїдки

Приправляє страву корінням селери й петрушки і тушкує на повільному вогні. Наприкінці йдуть сіль і лавровий лист. Перед подачею дружина Тополі посипає куліш подрібненою зеленню.

Квасоля в томаті від Тоні Матвієнко

У родині суворо дотримуються Різдвяного дрес-коду і готують виключно пісні страви. Донечка Ніни Матвієнко частує всіх поживною квасолею. Вправна господиня ще звечора замочує 250 г бобів, а вранці варить їх. Якщо блюдо не будуть їсти діти, краще робити це на пиві, а не на воді.

Арсен Мірзоян тішиться гарною господинею Тонею Матвієнко

Морквину, цибулину, два зубці часнику і томати (можна замінити томатною пастою) співачка подрібнює і підсмажує на соняшниковій олії. Змішує підсмажку з квасолею, солить і перчить. Подає до столу в теплому вигляді зі свіжою зеленню.

Різдвяне печиво від Світлани Тарабарової

В очікуванні третьої дитини зірка радує двох старших дітей смачним печивом на Різдво. З’єднує 350 г борошна зі 150 г крохмалю, солить і вмішує 1 ч.лож. розпушувача для тіста, в останню чергу додає 150 г олії. Склянку цукру змішує з ¾ склянки води і пакетиком ванільного цукру. Доливає суміш до борошна і добре вимішує тісто.

Син і донька Світлани Тарабарової з задоволенням ласують маминим печивом

Розкачує на столі, присипаючи борошном, і вирізає різдвяні фігурки за допомогою спеціальних формочок. Деко встеляє пергаментом, викладає заготовлене і ставить у духовку приблизно на 15 хвилин, виставивши 180 градусів. Готове тепле печиво Світлана посипає цукровою пудрою і меленою корицею.

Популярне

Схожі статті

Готую одразу по три рибки: найсмачніший оселедець без звичного розсолу. Їсти можна буде вже за кілька годин

Особливий розсіл для оселедця допоможе вам приготувати настільки апетитну рибу, що такого делікатесу ви ще не куштували. Ділимось найкращим рецептом.

Остапчук повів дружину на базар – 1,5 кг полуниці, 0,5 кг малини, 0,5 кг абрикос, 1 кг черешні. Скільки грн?

Особисте життя Володимира Остапчука завжди було яскравим і цікавим. Після двох шлюбів український телеведучий одружився втретє. Його обраниця молодша за нього на 16 років, а їхнє спільне життя дивує.

Усі мої подруги на дієті обожнюють мене: суфле без зайвих калорій. За смаком виходить як дорогий десерт

Смачне й таке ніжне домашнє суфле не просто ідеально доповнить ваше вечірнє чаювання, але й дозволить створити фігуру мрії. Розповідаємо про по-справжньому казковий рецепт.