Як швидко приготувати хачапурі з сиром та яйцем на сковороді: простий рецепт сніданку замість бутербродів

Якщо вам набридли канапки на сніданок, пропонуємо звернути увагу на цікавий і простий рецепт традиційного хачапурі з сиром і яйцем – смакуватиме кожному

Сніданок – найважливіший прийом їжі за весь день. Саме перша в день трапеза має бути ситною та корисною. Хоча заведено вважати, що вироби з борошна не є особливо корисними для нашого організму, іноді хочеться побалувати себе смаколиком. Якщо ви звикли снідати бутербродами, то пропонуємо вам замінити звичні канапки неочікуваним рецептом.

Спрощений варіант приготування хачапурі з сиром та яйце не займе у вас багато часу, а смакуватиме точно не гірше, ніж ресторанний варіант. Кулінари поділились ідеальним, простим, а головне – ситним рецептом смачного хачапурі на сковороді. Готуйтесь отримувати задоволення від сніданку!

Інгредієнти:

  • 250 грамів сиру;
  • 75 грамів рисового борошна;
  • 2 яйця;
  • 100 грамів твердого сиру;
  • Пів чайної ложки розпушувача;
  • Сіль та перець на смак.

Спосіб приготування:

Для початку потрібно приготувати тісто на хачапурі. Для цього приготуйте окрему миску, в якій змішайте 220 грамів сиру, рисове борошно, яєчні білки та 50 грамів твердого сиру, який попередньо потрібно натерти на крупній тертці. Перемішайте всі інгредієнти, а потім – почніть вимішувати тісто на хачапурі до однорідної консистенції.

Тісто на хачапурі з сиром та яйцями
Тісто на хачапурі з сиром та яйцями

Розділіть отримане тісто на декілька частин та зробіть з них “човники”. Найголовніше, щоб всередині утвореного з тіста човника було заглиблення, куди ви складатимете сир. Розігрійте пательню без олії та викладіть на неї ваші човники з тіста. Почергово обсмажте їх з двох сторін, перевертаючи за допомогою лопатки.

Так мають виглядати човники на хачапурі
Так мають виглядати човники на хачапурі

Тепер підготуйте начинку для хачапурі. Змішайте залишки сиру – звичайного та твердого. В заглиблення у вашому човнику потрібно викласти приготовану начинку та зробити в сирі неглибоку ямку, куди потрібно покласти жовток від яйця. Після цього накрийте хачапурі кришкою та залиште в пательні на декілька хвилин – не більше трьох. Варто зменшити вогонь до мінімального, щоб тісто не пригоріло.

Готове хачапурі
Готове хачапурі

Смакуйте традиційний рецепт хачапурі з яйцем та сиром в домашніх умовах на сніданок з чаєм або кавою.

Популярне

Схожі статті

На сніданок чи вечерю смажу капустяні млинці: мороки небагато, натомість чоловік та діти ситі й вдоволені

Приготувати ситну вечерю можна без будь-яких серйозних зусиль. Капустяні млинці виходять смачними й ситними, тож можна їх використовувати як повноцінну страву на сніданок чи вечерю.

Уся сім’я просить готувати частіше, а за останній шматочок змагаються: сирна запіканка з гарбузом і яблуками

Сирна запіканка - знайома всім нам із дитинства страва. Багато хто здивується, але її приготування можна зробити незвичайним. Сьогодні ми підготували рецепт ніжної та ароматної сирної запіканки.

Оля Полякова розповіла, як має розбиратися за 6 мільйонів гривень боргу Олега Винника: поки він в Німеччині

Багато хто знає пісню Олі Полякової «Чарівні очі», але мало хто знає, що з нею пов'язана важка і неприємна історія. Сьогодні ми розповімо, як Олег Винник повісив на Олю борг у 6 мільйонів гривень.