Смачніше, ніж олів’є: салат “Хризантема” з чіпсами першим зметуть зі столу. Зірка святкового столу

Один із найпопулярніших салатів "Олів'є" давно приївся кожному, хто куштував його принаймні один раз. Спробуйте приготувати цей салат із чіпсами і Ваші гості точно проситимуть добавки

На святковий стіл завжди хочеться приготувати щось смачне та цікаве. Чудово відомий всім салат “Олів’є” точно набрид кожному, саме тому пропонуємо звернути увагу на цей цікавий варіант смаколика. “Хризантема” з чіпсами не лише має цікавий вид, але й чудово смакує. Аби точно здивувати своїх гостей, закупіть потрібні інгредієнти та беріться до приготування страви.

Інгредієнти:

  • Копчена куряча грудка – 250 грамів;
  • 4 яйця;
  • Кукурудза консервована – 150 грамів;
  • Шампіньйони мариновані – 100 грамів;
  • Чіпси – 50 грамів;
  • Майонез для заправки.

Спосіб приготування:

Перш за все потрібно приготувати всі необхідні для салату продукти. Копчену курячу грудку наріжте кубиком та викладіть на плоску тарілку. М’ясо буде нижнім шаром вашого салату. За бажання копченості можна замінити відвареним курячим філе. Зверху додайте небагато майонезу.

Викладіть перший шар салату
Викладіть перший шар салату

З грибів злийте маринад та наріжте їх скибочками середньої товщини, викладіть зверху на курку, а потім знову трішки змастіть майонезом.

Викладіть другий шар салату
Викладіть другий шар салату

Консервовану кукурудзу перекиньте з банки на сито, аби стік весь маринад. Потім пересипте її на гриби, а зверху не забудьте додати майонезу.

Викладіть третій шар салату
Викладіть третій шар салату

Відваріть курячі яйця та дайте їм дещо охолонути. Далі потрібно очистити їх та обережно розділити жовток і білок. Жовток залиште для прикрашання, а ось білок натріть на середній тертці та посипте наступним шаром. Зверху змастіть майонезом.

Викладіть четвертий шар салату
Викладіть четвертий шар салату

Жовтки натріть на найменшій тертці та викладіть зверху на салат. Так виглядатиме верхівка вашої страви.

Присипте салат яєчним жовтком
Присипте салат яєчним жовтком

В кінці поставте чіпси в салат таким чином, щоб зовнішній вид страви нагадував квітку хризантеми. Використовуйте чіпси хорошої якості, міцні, цілі та без пошкоджень. Бажано обирати нейтральний смак, але орієнтуватись на власні побажання. Салат залиште в холодильнику на декілька годин і подайте до столу.

Готовий салат
Готовий салат

Популярне

Схожі статті

Про цю закуску дізналася від кума. Тепер без неї не проходить жодне застілля: пікантний рецепт із помідорів

Жодне застілля і зустрічі з друзями не може обійтися без напоїв, а вони, своєю чергою, - без закуски. Сьогодні ми підготували простий рецепт пікантної закуски з помідорів. На застіллі здивує всіх.

Радянські господині замочували м’ясо в цукровій воді: про цей кулінарний лайфхак мені розповіла прабабуся

У наших бабусь та прабабусь не було мікрохвильових печей та духовок із функцією розморожування. Тому доводилося вигадувати власні лайфхаки, як швидше розморозити м'ясо з морозилки.

Холостяк Нікіта Добринін носить сандалі на шкарпетки: важко повірити, що це колишній Даші Квіткової

Нікіта Добринін опублікував знімки, на яких позує навпроти дзеркала у тату-салоні. Ведучий показався в сандалях, під якими були шкарпетки білого кольору.