facebook

Беру кефір, сир, смажу і на тарілці гора смачнющих хрустиків. Сирні палички на кефірі: рецепт за 10 хвилин

Сирні палички – це дуже смачний перекус, який сподобається і дорослим, і дітям. Готується ця страва дуже легко, а з'їдається вона в першу чергу.

Сирні палички – універсальна страва. Її можна подати з будь-яким соусом, або як доповнення до перших страв. Також сирні палички можна їсти на сніданок до кави, або ж їсти їх у вигляді снеку під фільм.

Сирні палички дуже люблять діти. Ними можна замінити шкідливі чипси та сухарики, які так люблять школярі. Похрумтять паличками з задоволенням і дорослі.

Необхідні інгредієнти:

  • кефір – 250 мл;
  • сіль –1 ч.л;
  • цукор – 1 ч.л;
  • яйця – 2 шт;
  • сир твердий – 100 г;
  • петрушка – 10 г;
  • борошно – 450 г;
  • розпушувач тіста – 10 г;
  • рафінована олія для смаження.

Спосіб приготування:

У велику миску вбийте 2 яйця, додайте сіль та цукор і добре перемішайте. В яєчну суміш додайте кефір і все ретельно розмішайте. Твердий сир потрібно натерти на некрупній тертці і також додати у миску з яйцями і кефіром. все добре вимішуємо.

Рецепт хрумких сирних паличок на кефірі
Рецепт хрумких сирних паличок на кефірі

За бажанням додаємо дрібно нарізану зелень і всипаємо просіяне борошно і розпушувач тіста. Замішуємо тісто спочатку у мисці, а потім обминаємо його на робочій поверхні, прилену борошном. Готове тісто має вийти м’яким та еластичним, але не липнути до рук.

Рецепт хрумких сирних паличок на кефірі
Рецепт хрумких сирних паличок на кефірі

Тісто ще раз припиляємо борошном і розкачуємо у пласт 5 мм. Розрізаємо пласт тіста на палички шириною 1 см і довжиною 6-8 см.

Рецепт хрумких сирних паличок на кефірі
Рецепт хрумких сирних паличок на кефірі

Обсмажуємо палички у розпеченій олії на пательні. Вони мають смажитись практично у фритюрі, тож олії шкодувати не треба. Смажимо палички до золотистості і викладаємо на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

Рецепт хрумких сирних паличок на кефірі
Рецепт хрумких сирних паличок на кефірі

Під час смаження сирні палички збільшаться в об’ємі. Зверху вони будуть хрумкі, а всередині будуть мати ніжну структуру.

З вказаної кількості інгредієнтів виходить ціла гора сирних паличок. Вони смачні, які в гарячому так і в холодному вигляді. Свіжими вони будуть залишатися 2-3 дні.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?