Апетитна закуска з шампіньйонів смачніше, ніж шашлик: приготувала шедевр за копійки. Чоловік просить ще і ще

Якщо не знаєте, чим здивувати гостей за святковим столом, спробуйте цю неймовірну закуску з шампіньйонів. Вона дуже ефектно виглядає і має вишуканий смак, як у ресторані.

Ця закуска з шампіньйонів – абсолютна новинка, тож ви точно здивуєте своїх гостей цією стравою. Поєднання продуктів у цій закусці дуже цікаве і незвичайне. Твердий сир, який розтікається, горіхи, а також копчений бекон утворюють неповторну гамму смаку у поєднанні з шампіньйонами. Грибочки виходять дуже смачні, апетитні і мають гарний, святковий вигляд.

Таку страву можна подати на святковий стіл або взяти з собою на пікнік.

Необхідні інгредієнти:

  • шампіньйони – 15 шт середнього розміру;
  • бекон варено-копчений – 15 смужок;
  • горіхи грецькі – 100 г;
  • сир твердий – 150 г;
  • паприка, сухий часник, сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Гриби треба добре вимити, просушити і видалити ніжку. На сухій пательні потрібно злегка обсмажити грибні шапочки по декілька хвилин з двох боків. Гриби мають злегка підрум’янитися, але залишитися тверденькими.

Апетитна закуска з шампіньйонів смачніше, ніж шашлик
Апетитна закуска з шампіньйонів смачніше, ніж шашлик

Готуємо начинку. Твердий сир тремо на крупній тертці, грецький горіх подрібнює до стану крихти і додаємо до сиру. Туди ж додаємо паприку, сухий часник, перець і сіль за смаком. Все ретельно перемішуємо.

Формуємо закуску. Шапочку гриба наповнюємо підготовленою начинкою. Ставимо шампіньйон на центр смужки бекону і замотуємо гриб у бекон.

Апетитна закуска з шампіньйонів смачніше, ніж шашлик
Апетитна закуска з шампіньйонів смачніше, ніж шашлик
Апетитна закуска з шампіньйонів смачніше, ніж шашлик
Апетитна закуска з шампіньйонів смачніше, ніж шашлик

Так робимо зі всіма шапочками. Викладаємо шампіньйони у форму для запікання і ставимо запікатися у розігріту духовку при температурі 180 градусів на 15 хвилин.

Готові шампіньйони виходять неймовірно смачними і соковитими і мають аромат диму за рахунок копченого бекону.

Такі грибочки також можна приготувати на грилі, буде ще смачніше. Подавайте таку закуску, як доповнення до м’яса, картоплі, чи овочевого салату. У гарячому вигляді такі гриби смакують найкраще.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.