Дитина подавилася пакетом і померла. Як надати першу допомогу людині?

У Дніпрі шестимісячна дитина померла від того, що подавилася поліетиленовим пакетом. Інструктор по наданню першої допомоги розповів, як врятувати людину.

Трагедія трапилася 18 травня о Дніпрі. Розгублений чоловік зателефонував до швидкої допомоги. Батько повідомив, що його шестимісячна дитина подавилася поліетиленовим пакетом. Через це вона не могла дихати.

Медики близько 45-хвилин намагалися врятувати дитину. Але серцево-легенева реанімація не допомогла, малюк помер.

Інструктор по наданню першої допомоги «Медичного корпусу» Олексій Турчак розповів, як діяти в подібних ситуаціях:

«Якщо ви бачите людину в несвідомому стані, необхідно перевірити наявність у нього дихання за принципом «бачу, чую, відчуваю», попередньо закинувши голову і звільнивши дихальні шляхи. При кількості вдихів до 2 за 10 секунд, необхідно приступити до серцево-легеневої реанімації, від 2 до 5 вдихів – перевести людину в бічне стабільне положення».

Олексій стверджує, що орієнтуватися потрібно саме на вдихи. Оскільки пульс не завжди можна промацати, а в стресі власну пульсацію можна прийняти за пульсацію потерпілого.

Інструктор нагадав, якщо ви бачите, що людині потрібна допомога, викликайте швидку відразу. Також він зазначив, що серцево-легеневу реанімацію можна проводити, якщо є серцевий ритм. Масаж може збити власний ритм, і серце зупиниться.

Популярне

Схожі статті

Легендарний торт “Прага” за домашнім рецептом. Неймовірно смачно: готую на замовлення, хоча може кожен

Від торта "Прага" неможливо відірватися. Якщо зробити десерт удома, то вийде ще кращий, аніж магазинний. Коржі шоколадні, трішки вологі, крем вершковий зі згущівкою та абрикосове варення.

Як зараз виглядає Алла Мазур, яку всі пам’ятають зіркою ТСН з каштановим каре: легенда телебачення змінилася

Усі ми знаємо Аллу Мазур, багато хто запам'ятав її з каштановим каре. Але як зараз виглядає легендарна ведуча ТСН, як і чому змінився її образ. Сьогодні ми розповімо саме про ці зміни її зовнішності.

Можна готувати хоч щодня. Дуже просто, швидко, але як же смачно: пишний пиріг із лохиною в мультиварці

Усім ми любимо випічку, без неї важко уявити затишний вечір. Але ж її можна приготувати дуже просто, достатньо лише мультиварки. Сьогодні ми підготували рецепт пишного та ніжного пирога з лохиною.