facebook

Заварні млинці на молочному тісті. Готую тільки так: завжди виходять дуже тоненькі, ніжні, але не рвуться

Такі млинці завжди виходять ідеальними – тонкими, ніжними, не дірявими. У них можна загортати будь-яку начинку. Сьогодні спробуємо зробити бабусині налисники з сиром.

Не треба боятися процедури заварювання. Робиться все дуже просто. Навіть кулінару-початківцю під силу напекти сили-силенної млинців у найкоротші терміни.

Вам знадобиться:

  • 0,5 л молока;
  • 1 скл. окропу;
  • 2 скл. борошна;
  • 20 г крохмалю;
  • 3 яйця;
  • 2 ст.лож. олії;
  • 2 ст.лож. цукру;
  • 0,5 ч.лож. солі.
  • Для начинки:
  • 400 г м’якого сиру;
  • 3 ст.лож. цукру;
  • 1 пакетик ванільного цукру;
  • 100 г родзинок;
  • 1 яйце;
  • 1 дрібка солі.
Тісто збивайте вінчиком не сильно

Такі млинці українські господині здавна називали налисниками. Яйця мають бути кімнатної температури, а молоко трішки підігрітим. У глибокій мисці розмішайте цукор з яйцями, посоліть. Збивайте вінчиком чи міксером, але недовго.

М’який сир змішайте з яйцем і родзинками

Потроху доливайте молоко, продовжуючи розмішувати. Влийте олію, всипте крохмаль і починайте частинами додавати борошно. Маса може видатися вам занадто густою, як для млинців, але ж ми туди додамо ще й воду.

Смажте млинці на пательні з обох боків

Відставте тісто і поставте на газ воду. Допоки вона закипатиме, тісто має піти пухирцями. Поступово вливайте крутий окріп і розмішуйте ретельно, щоб заварилося. Тепер тісто буде легким. Накрийте його рушником і дайте відпочити приблизно пів години.

Має вийти 16 млинців

Тим часом змішайте м’який сир з яйцем, цукром і ванільним цукром. Родзинки обваляйте в борошні й теж додайте до начинки. Ретельно перемішайте. Замість родзинок можете додавати цукати, чорнослив, курагу – що більше любите. Не забудьте посолити. Поставте у холодильник.

Змастіть кожен млинець начинкою з одного краю і загорніть конвертиком

Тісто трішки погустішало. Розігрійте пательню для млинців. Перший раз поверхню треба змастити олією, далі змащувати жиром не треба. Виливайте ложку тіста і крутіть сковорідкою, щоб розтеклося. Як підсмажиться з одного боку, переверніть на інший бік.

Коли всі млинці будуть готові, викладайте з одного боку начинку, загортайте конвертиком і відправляйте на деко, встелене пергаментом. Зверху змастіть їх сметаною чи вершковим маслом.

Випікайте за температури 170 градусів 15 хвилин. Подавайте до столу з варенням чи згущівкою.

Популярне

Схожі статті

Слава Дьомін розповів, чому Ксенія Мішина відмовила йому у серйозних стосунках: “Фінансова складова”

Телеведучий Слава Дьомін не приховує той факт, що хотів мати стосунки з акторкою Ксенією Мішиною. Жінка хоч і приймала залицяння шоумена, та у серйозних стосунках йому відмовила.

Без мами: молодшій доньці покійної Анастасії Заворотнюк виповнилось 6 років – як виглядає Міла Заворотнюк

Сім'я акторки Анастасії Заворотнюк приховувала від публіки її молодшу доньку протягом 6 років. Та на днях старша дочка Заворотнюк Анна вперше показала 6-річну Мілу.

Чому Даша Астафʼєва неодружена і не має дітей: найкрасивіша жінка України чесно розповіла про особисте життя

Даша Астафʼєва цього року відсвяткувала своє 39-річчя, проте актриса та модель досі офіційно неодружена, та не має дітей. Чому доля знаменитості та найкрасивішої жінки країни склалася саме так?

Мірошниченки зворушливо привітали названу доньку з 9-річчям і розсекретили, що подарували: “Терпляче чекала”

9-річна Ангеліна вперше відсвяткувала день народження в колі родини, а не в дитячому будинку. Тімур та Інна Мірошниченки влаштували справжнє свято для дівчинки.

“Сором”: Настя Каменських викликала неоднозначну реакцію відвертістю. Відкрила огляд на усе і навіть більше

Відома співачка Настя Каменських нещодавно ошелешила публіку новою світлиною в соціальних мережах. Проте користувачі зовсім не захоплювалися красою артистки, а скоріш – навпаки.

“Вона сказала “Так”: Melovin неочікувано зробив пропозицію дівчині – обличчя щасливиці приховав за кадром

Ще зовсім недавно Melovin скаржився на нещасливе кохання, раніше робив пропозицію заміжній жінці. А тепер похвалився обручкою, яку подарував невідомій красуні.