facebook

Це мій хіт на святковий стіл. Курка в банці: все складаю і в духовку, замість незручного рукава. 10 хв роботи

Якщо раніше не готували курку в банці, обов'язково спробуйте цей рецепт. Куряче м'ясо готується у власному соку без крапельки жиру чи води. Виходить дійсно натуральний смак.

Шматочки курки за таким рецептом дуже ніжні на смак, просто тануть у роті. Аромат з вашої кухні рознесеться по всьому будинку, тож можете відразу очікувати на гостей з-поміж сусідів.

Вам знадобиться:

  • 1 курка до 2 кг;
  • 3 картоплини;
  • 1 морквина;
  • 2 помідори;
  • 1 цибулина;
  • 0,5 скл. зеленого горошку;
  • 150 г грибів;
  • 0,25 ч.лож. чорного перцю;
  • 0,5 ч.лож. зіри;
  • 1 ч.лож. коріандру;
  • 3 лаврових листки;
  • 3 зубці часнику;
  • сіль.
Складайте інгредієнти шарами в 3-літрову банку

Тушку курки наріжте на порційні шматочки. Якщо немає цілої птиці, можете скористатися філе, стегенцями чи гомілками. Овочі помийте, обчистьте і наріжте кубиками чи кружальцями. За бажанням, можете готувати виключно м’ясо з цибулею і часником, але з овочами буде раціональніше – отримаєте повноцінну вечерю.

У глибокій мисці перемішайте шматочки курки зі шматочками картоплі, моркви, цибулі, грибів. Додайте спеції з рецепта й сіль. Перелік прянощів можете розширювати залежно від власних уподобань. Дайте постояти 10 хвилин, щоб продукти замаринувалися.

Банку поставте в холодну духовку

Візьміть 3-літрову банку. Переконайтеся, що слоїк не надтріснутий і не сколотий, щоб не наробити лиха. Тільки після цього беріть його в роботу. Починайте викладати шарами: м’ясо, картоплю, моркву, гриби, часник, томати, лавровий лист. Отак поступово й заповнюйте тару.

Коли банка заповниться по вінця, перетягніть горлечко фольгою і закріпіть її гумкою для квітів. Духовку не розігрівайте. Холодний бутель має стояти в холодній духовій шафі. В іншому разі від різкої зміни температур він просто лопне.

Страва виходить ніжною й ароматною

Виставте температуру 180 градусів і час – 90 хвилин. І можете зайнятися іншими справами. А духовка все зробить сама. За півтори години дістанете курку, смачніше якої ви в житті не куштували.

Популярне

Схожі статті

Була дружина, але їй було все одно: Катерина Осадча закрутила таємний роман та завагітніла від жонатого

Історія кохання Юрія Горбунова та Катерини Осадчої не один рік було гучною темою для обговорень серед ЗМІ та прихильників. Чому пара довгий час тримала стосунки у таємниці?

40-річна TAYANNA розсекретила, скільки пропозицій руки та серця відхилила: є у неї дещо спільне з Ані Лорак

Нині співачці TAYANNA 40 років, і вона не відчуває себе фантастичною жінкою, швидше, самотньою. А були часи, коли перебувала закоханою й щасливою. От тоді й писала такі чудові пісні.

Звичайна жінка під 50: Оля Полякова показала, якою її щоранку бачить Буряковський без макіяжу і зачіски

45-річна співачка Оля Полякова змила грим і показала, якою щоранку її бачить чоловік Вадим Буряковський. Без макіяжу жінка виглядає не так свіжо та яскраво.

Хлопчик, який почав зніматися в кіно з 4 років: як живе один із кращих акторів-дітей в Україні Євген Лебедин

Це миле хлопчаче личко ми бачили у багатьох фільмах та серіалах. Євгена Лебедина ні з ким іншим не сплутаєш. Нині юнаку вже 17 років, і він намагається не згадувати про дитячу популярність.

Тиха розкіш в українському стилі чи шик під стать Роксолани: сестри Сумські не мають нічого спільного

Відомі українські актриси, рідні сестри та просто красуні, Ольга та Наталія Сумські, попри спорідненість зовсім не схожі між собою. Одна асоціюється з шиком Роксолани, інша – з тихою розкішшю.

“Ку-ку”: Тендітна вагітна дружина Остапчука показала лайфхак з резинкою, щоб не купувати штани для вагітних

Дружина Володимира Остапчука Катя Полтавська знаходиться на 7-му місяці вагітності і весь її одяг вже на неї малий. Та дівчина не поспішає купувати одяг для вагітних.