Коли капуста смачніше за м’ясо. Заливний пиріг, який готується швидко, коштує копійки, а смак на мільйон

Якщо ви хочете порадувати свою сім'ю смачною домашньою випічкою, а "гратися" з дріжджовим тістом не бажаєте, приготуйте заливний пиріг. Страва дуже легко готується, а смак виходить неперевершеним.

Заливні пироги – справжня знахідка для господинь. Готуються вони дуже швидко, без довгого замішування тіста і завжди виходять смачними. Зіпсувати такі пироги практично неможливо. Є багато різних рецептів тіста для заливного пирога, та один з найсмачніших – на кефірі. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний і вдалий рецепт заливного пирога з капустою.

Необхідні інгредієнти:

  • борошно – 100 г;
  • вівсяні пластівці – 50 г;
  • олія без запаху – 50 г;
  • яйце – 1 шт;
  • кефір – 200 г;
  • розпушувач тіста – 1,5 ч.л;
  • сіль – 1 дрібка;
  • цукор – 1 ч.л.

Для начинки:

  • капуста – 300 г;
  • кріп – 1 пучок;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль, спеції за смаком.

Спосіб приготування:

Молоду капусту тонко шинкуємо, додаємо сіль і злегка обминаємо руками. Якщо утвориться сік, його потрібно злити. До капусти додаємо дрібно нарізаний кріп, яйце і за бажанням прованські трави, чи інші спеції, які вам подобаються. Все перемішуємо. Начинка готова.

Заливний пиріг, який готується швидко, коштує копійки, а смак на мільйон
Заливний пиріг, який готується швидко, коштує копійки, а смак на мільйон

Для тіста у глибокій мисці змішуємо кефір, яйце, сіль, цукор, олію і розпушувач тіста. Все ретельно перемішуємо. Далі просіюємо борошно і додаємо вівсяні пластівці. Вимішуємо все до однорідності. Тісто має вийти по густоті, як сметана, або тісто на оладки.

Заливний пиріг, який готується швидко, коштує копійки, а смак на мільйон
Заливний пиріг, який готується швидко, коштує копійки, а смак на мільйон

Форму для випічки змащуємо олією. На дно форми викладаємо половину всього тіста. Далі рівномірно розприділяємо начинку з капусти. Зверху заливаємо тістом, яке залишилося.

Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин. Пиріг має зазолотитися.

Перед подачою пиріг потрібно трішки охолодити. Подавайте його як доповнення до перших страв, або з чаєм, чи ранковою кавою. Пиріг виходить дуже ніжним і практично дієтичним. Начинка додає випічці свіжості і соковитості. Такий пиріг сподобається, як дорослим, так і дітям.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Шоколадні млинці змастила вершковим кремом: десерт “Крепвіль” без духовки, який варто спробувати кожному!

Неймовірно смачний десерт "Крепвіль" готується з простих продуктів і без духовки. З цим рецептом впорається навіть господиня-початківець. Спробуйте!

Старші за обранців на багато років і не соромляться: Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф’єва покохали молодиків

Деяким жінкам нецікаво проводити час із ровесниками. Їм подавай молодиків на 10 чи й на 20 років молодших. Лама, Надія Матвєєва, Даша Астаф'єва заходять саме у цю категорію знаменитостей.

До м’ясця подаю теплий салат зі смажених помідорів: черрі на салатному листі подобається всім домашнім

Якщо зібралися поласувати стейком чи біфштексом, потрібно обов'язково додати до смачного м'ясця овочеву складову. Чудова ідея – зробити салат зі смаженими помідорами. Легка закуска буде доречною.