facebook

Родинний рецепт квашеної капусти з яблуками: відкриваю секрети з кулінарного зошита моєї бабусі. Це смакота

Ферментовані продукти дуже корисні для поліпшення роботи системи травлення. Корисні бактерії, що вироблені при ферментації просто необхідні організму для перетравлення їжі, створення імунітету.

Наша задача не тільки приготувати такий корисний ферментований продукт, а ще й зробити його смачним настільки, що навіть діти вживали його охоче.

Рецепт приготування квашеної капусти з яблуками, яким користувалися здавна наші предки, це саме те, що треба для цієї мети.

Рецепт

  • Капуста 6,5 кг
  • Морква 3 штуки
  • Яблука тверді 10 штук
  • Сіль 120 г
  • Духмяний перець 8 штук
  • Перець горошком 12 штук
  • Гвоздика 8 штук

Готуємо

Квашена капуста з яблуками
Квашена капуста з яблуками

Всі овочі помийте та обсушіть.

  • Капусту поріжте дрібно, а почищену моркву натріть на великій терці, або поріжте дрібною соломкою. Далі змішайте капусту з морквою та посоліть їх, а потім руками потрібно добре пом’яти цю капустяну масу, щоб вона стала м’якою та пустила сік.
  • Яблука також помийте, розріжте на 4 частини та видаліть серцевину.
  • У велику тару: цегляний глечик, емальовану каструлю або відерко з харчового пластику покладіть капусту з морквою шаром 5 см, додайте спеції, розподілив їх кількість пропорційно шарам капусти, утрамбуйте, а зверху викладіть шар яблук і знову все повторіть. Останнім шаром повинна бути капуста з морквою.
  • Залиште все це у теплому місці, накривши марлею, на 3 дні. Можна поставити під гніт, а можна залишити без нього на цей час.
  • Кожен з 3 днів робіть обережно дерев’яною довгою ложкою, або ще чимось з дерева, проколи капусти до самого дна, а потім через 3 дні накрийте якоюсь поверхнею, яка не окислюється (тарілка пласка, дошка за розміром діаметра вашої тари й таке інше), а зверху встановіть гніт. Після того треба поставити капусту у прохолодне місце для подальшого зберігання.

Популярне

Схожі статті

“Посивіли та постаріли”: відомих співаків неможливо впізнати – що з Олегом Скрипкою та Сергієм Бабкіним?

Олегу Скрипці 60 років, Сергію Бабкіну – всього 45. Та сивина, що вдарила в бороду музикантам, схоже, якимось чином їх прирівняла. Отже, й вигляд обоє мають майже ідентичний.

“Оля і Гріша бажають вам доброго ранку”: розлучений Бакланов забув про Цимбалару й підхопив на руки іншу

Григорій Бакланов останнім часом викликає до себе особливу увагу. Напевно, тому що розлучився й холостякує. Всім цікаво, хто стане наступним коханням актора. Невже оця тендітна білявка?

“Зима в пустелі” виглядає саме так: Lida Lee скинула весь одяг та поніжилася в обіймах із безбарвним пітоном

Lida Lee приголомшила прихильників своєї творчості дуже сміливим вчинком. Співачка не побоялася поспілкуватися з чималим пітоном. Зміюка обвила все тіло артистки, а вона лише посміхалася.

Тарас Тополя показав, як обіймається з купою дівчат: куди дивиться дружина Олена – невже не ревнує? (Відео)

Ми підозрювали, що в Тараса Тополі з "Антитіл" є величезна фанатська аудиторія, але щоб настільки! На одному з концертів музиканта оточили дівчата й ледь не задушили в обіймах.

Милі лаються, тільки тішаться: чому Надя Дорофєєва вважає, що сварки з Мішею Кацуріним їй лише на користь

Всі ми знаємо, що життя – це не тільки мед і троянди, а й паприка з перцем. Тому якщо ви чуєте нову пісню Дорофєєвої, знайте – можливо, вона народжена у словесному протистоянні з Кацуріним.

Картопля по-селянськи: влаштовую МакДональдз вдома щодня! Готую як у знаменитому фастфуді, а може й краще

Хрустка, ароматна та приємно м'яка всередині картопля по-селянськи — одна з найпопулярніших страв у знаменитих фастфудах. Але чи знали ви, що цей кулінарний шедевр можна легко приготувати вдома?