facebook

Сливовий пиріг наче торт з безе. Так просто та смачно, що печу його щодня: не набридає, просто ідеальний

Ця смачна випічка настільки проста, з одного боку, що не можна назвати її тортом, а з іншого, вона має такий показний вигляд, що, попри все, це все-таки справжній торт з безе.

Не важливо, як ми назвемо: пиріг чи торт, головне, що це справді смачно та презентабельно. Якщо у вас немає сливи, то звісно, ви можете спекти цей торт-пиріг з начинкою з будь-яких фруктів, але саме зі сливою такий пиріг буде мати ідеальний смак.

Рецепт

Для тіста

  1. Борошно 175 г
  2. Вершкове масло 100 г
  3. Цукор 30 г
  4. Жовтки 2 штуки
  5. Вода холодна 3 столові ложки
  6. Сіль 1 щіпка

Для начинки

  1. Слива 300 г
  2. Цукор ванільний 6 г
  3. Кориця 1 щіпка
  4. Крохмаль 1 чайна ложка

Для безе

  1. Білки 3 штуки
  2. Цукор 0,5 склянки

Як приготувати

  • Спочатку приготуйте тісто. Для цього у просіяне борошно натріть на дрібній терці заморожене вершкове масло. Додайте туди сіль (дрібну) та легкими рухами змішайте так, щоб суміш мала вигляд вологого піску. Потім додайте 2 жовтки. З’єднайте з тістом, а потім ще додайте холодну воду. Також все з’єднайте швиденько між собою, сформувавши єдину кульку. Закрийте її плівкою та відправте у холодильник на 30 хвилин.
  • Самі ж займіться начинкою. Для цього сливу розріжте навпіл та видаліть кісточки. Посипте ванільним цукром, а якщо слива для вас недостатньо солодка, то присипте її звичайним цукром. Додайте корицю та крохмаль. Все змішайте.
  • Тісто з холодильника розкатайте тонким коржем за формою та розміром форми для випікання так, щоб тісто заходило на борти форми. Виделкою зробіть по всій поверхні проколи та відправте у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин.
  • Після того викладіть сливи на спечену основу пирога та знову поставте у духовку на 25-30 хвилин.
  • Приготуйте безе. Охолоджені білки збийте з цукром до високих піків.
  • Обережно викладіть збиті білки на поверхню пирога та відправте у духовку на 20-25 хвилин.
  • Витягніть пиріг з духовки та смакуйте.
Сливовий пиріг
Сливовий пиріг з безе

Популярне

Схожі статті

“Знайомтесь – Квадробер Григорій”: чверть століття тому Решетнік перевдягався в песика й чудово себе почував

Григорій Решетнік переглянув власні архіви. А коли знайшов світлину, де перевдягнений у костюм песика, ведучий втямив: саме він започаткував моду на квадроберів, адже фото зроблене ще у 2000 році.

“Це мій вибір”: 19-річна донька Олі Полякової Маша вперше розповіла, як мама ставиться до її хлопця

19-річна Маша Полякова, старша донька відомої спавічки Олі Полякової, розповіла про свої стосунки з бойфрендом. Чим займається обранець знаменитої дівчини та як довго тривають стосунки молодих?

Старший син Анатолія Хостікоєва не від Наталії Сумської начудив: уявив себе героєм “Матриці” – вилитий Рівз

42-річний Георгій Хостікоєв вбрався у костюм Нео з "Матриці" й відразу ж відчув себе суперлюдиною. Актор відразу ж вступив у боротьбу з невидимим злом і, схоже, здобув перемогу.

Була дружина, але їй було все одно: Катерина Осадча закрутила таємний роман та завагітніла від жонатого

Історія кохання Юрія Горбунова та Катерини Осадчої не один рік було гучною темою для обговорень серед ЗМІ та прихильників. Чому пара довгий час тримала стосунки у таємниці?

40-річна TAYANNA розсекретила, скільки пропозицій руки та серця відхилила: є у неї дещо спільне з Ані Лорак

Нині співачці TAYANNA 40 років, і вона не відчуває себе фантастичною жінкою, швидше, самотньою. А були часи, коли перебувала закоханою й щасливою. От тоді й писала такі чудові пісні.

Звичайна жінка під 50: Оля Полякова показала, якою її щоранку бачить Буряковський без макіяжу і зачіски

45-річна співачка Оля Полякова змила грим і показала, якою щоранку її бачить чоловік Вадим Буряковський. Без макіяжу жінка виглядає не так свіжо та яскраво.