Літня “Шуба” без буряків та моркви: гості цей салат з’їдають, не встигаю оком кліпнути. Готую відрами

Салат "Шуба" – це звісно смачно, але іноді хочеться чогось більш легкого і свіжого. Спробуйте приготувати нову версію салату "Шуба" зі свіжими овочами.

Мабуть немає людини, яка не коштувала салат “Оселедець під шубою”. Ця страва прийшла до нас ще з радянських часів. Колись цей салат обов’язкового готували на Новорічний стіл. Дійсно, ця страва не лише смачна, а ще й наче повертає у дитинство. Та іноді хочеться чогось новенького, більш свіжого і легкого. В такому випадку можна приготувати літню версію салату “Шуба” зі свіжими овочами.

Необхідні інгредієнти:

  • Картопля варена – 2 шт;
  • яйця – 2 шт;
  • огірки – 2 шт;
  • помідори – 2 шт;
  • зелень:
  • майонез, сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Картоплю потрібно відварити в мундирі, яйця зварити в круту. Салат готується шарами. На мисці, де буде салат, робимо сіточку з майонезу. Далі викладаємо натерту картоплю на крупній тертці. Картоплю присолюємо та додаємо перець за смаком. Змащуємо картоплю майонезом.

Літня Шуба без буряків та моркви: гості цей салат з'їдають, не встигаю оком кліпнути
Літня Шуба без буряків та моркви: гості цей салат з’їдають, не встигаю оком кліпнути

Наступний шар – відварені яйця. Їх також натираємо на крупну тертку і викладаємо на картоплю. Солимо, перчимо і додаємо майонез. Далі викладаємо дрібно нарізану зелень. Ідеально підійде кріп та зелена цибуля. Наступним шаром викладаємо огірки, нарізані тоненькими кільцями.

Літня Шуба без буряків та моркви: гості цей салат з'їдають, не встигаю оком кліпнути
Літня Шуба без буряків та моркви: гості цей салат з’їдають, не встигаю оком кліпнути

Присолюємо і робимо сітку з майонезу. Далі викладаємо помідори, нарізані дольками. Присолюємо і прикрашаємо майонезом. Ставимо салат в холодильник на 1 годину, щоб він просочився і подаємо до столу.

Готовий салат бажано з’їсти у день його приготування, адже через пару годин після приготування, овочі почнуть давати сік і салат вже не буде таким смачним.

До слова, цей салат буде ще смачнішим, якщо зробити його з домашнім майонезом.

Для приготування домашнього майонезу у чашу блендера налийте 200 мл рафінованої олії, додайте 1 сире яйце, чайну ложку цукру, дрібку солі, чайну ложку гірчиці і столову ложку оцтом. Все збийте погружним блендером до побіління маси. Домашній майонез виходить набагато смачнішим за магазинний.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Чого творці серіалу “Величне століття” не знали про дружин Султана Сулеймана: загадкова доля Гюльфем

"Величне століття"- один з найуспішніших серіалів. Не дивно, що його постійно обговорюють і міркують: хто з його героїв відповідає історичній правді, а хто — продукт вигадки творців картини.

Роман на стороні переріс у 28-річний ювілей: незвичайна історія кохання Ольги Сумської та Віталія Борисюка

Ольга Сумська зворушливо привітала чоловіка, Віталія Борисюка, з 28-річчям весілля. Про радісну подію акторка написала у своєму блозі в Instagram.

Барвистий розкішний салат із тунцем з шикарною заправкою: готую багато й завжди дивую ним всіх своїх гостей

Звичний овочевий салат може перетворитися на справжнє кулінарне дійство, коли до складу його заправки входять найсмачніші інгредієнти, а ароматний тунець додає йому розкішного смаку.