У шкільну програму включили Барських і Пивоварова: як українці відреагували на нові підручники для школярів

До шкільної програми в українських навчальних закладах додали сучасних артистів. Як українці поставились до того, що тепер їхні діти вчитимуть постаті Барських і Пивоварова?

Макс Барських і його колега Артем Пивоваров потрапили до шкільних підручників. Пісні відомих українських артистів тепер вивчатимуть у навчальних закладах середньої освіти діти, втім не всі громадяни позитивно поставились до нововведення. Зокрема, основною причиною обурення став той факт, що знаменитості до початку повномасштабної війни виступали для росіян та активно взаємодіяли з сусідньою державою.

Барських і Пивоваров у підручниках

У рамках програми “Нова українська школа” спеціалісти з освіти та культури підібрали дві пісні, які увійшли до підручника з української мови для учнів шостого класу. За відкритою інформацією, тепер на 236 сторінці книги будуть розміщені рядки з двох пісень артистів. Серед творчості Артема Пивоварова фахівці обрали пісню “Маніфест”, а ось що стосується творчості Барських, то діти вчитимуть “Буде весна”.

Артема Пивоварова та Макса Барських додали до шкільної програми у підручники
Артема Пивоварова та Макса Барських додали до шкільної програми у підручники

Такі пісні фахівці відібрали не просто так. За повідомленнями представників МОН, учні шостого класу на уроках з української мови вивчатимуть тему займенників на прикладі пісень відомих українських артистів.

Як українці відреагували

Після новини про те, що тепер діти вивчатимуть теми з української мови нестандартним і доволі новаторським способом, українці відреагували по-різному. Так, громадськість розділилась на декілька таборів – частина засудила таке рішення представників Міністерства освіти та науки. Тим часом інша частина українців позитивно відреагувала на модерний спосіб вчити складні теми.

Як українці відреагували на новини про те, що Артем Пивоваров і Макс Барських тепер у підручниках
Як українці відреагували на новини про те, що Артем Пивоваров і Макс Барських тепер у підручниках

Що стосується громадян, які обурились через таке нововведення, то українці здебільшого були обурені, що як приклад було обрано саме Пивоварова та Барських. Річ у тім, що знаменитості мають неоднозначну позицію щодо мови та до 24 лютого минулого року активно виступали для росіян та у росії.

Популярне

Схожі статті

Сором’язливі Танчинець та Позитив врешті показали коханих: дівчата взялися постити спільні фото наввипередки

Деякі знаменитості навідріз відмовляються говорити про особисте життя, ще більше підсилюючи увагу до своєї особистості. Та щойно Танчинець із Позитивом зняли табу, посипалися купи фоточок.

Як виглядає квартира Ліни Костенко: найвідоміша поетеса України прийняла до себе в гості Віталія Кличка

Ліна Костенко за багато років своєї творчості стала справжньою легендою у світі мистецтва. Нещодавно до неї в гості завітав мер Києва Віталій Кличко. Що ж сталося і до чого тут Валерій Залужний.

Актори “Дизель Шоу” Вікторія Булітко і Євген Сморигін офіційно 9 років разом: важлива дата у пари гумористів

Вікторія Булітко та Євген Сморигін відсвяткували свою творчу річницю. Команді "Дизель Шоу" виповнилося 9 років. Про це актори розповіли в Instagram.