facebook

Не знаєте, що приготувати на вечерю? Ось вам геніальна ідея з учорашнього пюре: картопляний пиріг з начинкою

Це дійсно чудова ідея для обіду чи вечері, тому що у дбайливій господині нічого не викидається: залишки вчорашнього пюре також підуть на користь.

А якщо пюре немає, а є всього 3 картоплини та 1 яйце, цей кулінарний шедевр вам також не складно буде приготувати. Начинкою для такого пирога може бути все, що вам заманеться: м’ясний фарш або риба, яйця з цибулею та таке інше. Ми пропонуємо зробити начинку з грибів, цибулі та моркви. Хоча цей пиріг готується з простих буденних продуктів, завдяки  показному вигляду, його не соромно подати навіть на святковий стіл.

Інгредієнти

Для “тіста”:

  • Картопля 500 г
  • Вершкове масло 30 г
  • Молоко 50 мл
  • Яйця 1 штука
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Борошно 150 г

Для начинки:

  • Цибуля 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Гриби 500 г
  • Сіль, чорний молотий перець
  • Рослинна олія
  • Сир
  • Кріп

Приготування

Картопляний пиріг
Картопляний пиріг
  1. Відваріть почищену картоплю у підсоленій воді. Після того відцідіть воду, а з картоплі приготуйте пюре, додавши вершкове масло, гаряче молоко, яйце та просіяне борошно. Все ретельно перемішайте. “Тісто” повинно бути м’яким та в’язким.
  2. Далі приймайтеся за приготування начинки. Спочатку у розігріту у пательні олію викладіть та обсмажте до прозорості дрібно порізану цибулю.
  3. Далі додайте у пательню до цибулі натерту на великій терці моркву, а коли морква стане золотисто-коричневого кольору, вимкніть плиту, а суміш перекладіть у тарілку.
  4. У пательню покладіть порізані гриби. Смажте їх на сильному вогні поки не випарується рідина, а потім на середньому — до золотистого кольору грибів. Посоліть та поперчіть начинку.
  5. Тепер візьміть форму для запікання діаметром 22 см. Застеліть її пергаментом та викладіть  туди “тісто”. Ложкою, що змочена олією, спочатку розрівняйте поверхню пирога, а потім зробіть бортики.
  6. На тісто викладіть начинку: спочатку половину грибів, потім цибулю з морквою, а потім другу половину грибів. Накрийте фольгою та відправте у розігріту до 180 градусів духовку при нижньому нагріві на 50 хвилин.
  7. Тепер зніміть фольгу та посипте пиріг натертим сиром. Випікайте його ще 10 хвилин при верхньому нагріві.
  8. Коли пиріг дістанете з духовки, прикрасьте його кропом.

Популярне

Схожі статті

Старший син Анатолія Хостікоєва не від Наталії Сумської начудив: уявив себе героєм “Матриці” – вилитий Рівз

42-річний Георгій Хостікоєв вбрався у костюм Нео з "Матриці" й відразу ж відчув себе суперлюдиною. Актор відразу ж вступив у боротьбу з невидимим злом і, схоже, здобув перемогу.

Була дружина, але їй було все одно: Катерина Осадча закрутила таємний роман та завагітніла від жонатого

Історія кохання Юрія Горбунова та Катерини Осадчої не один рік було гучною темою для обговорень серед ЗМІ та прихильників. Чому пара довгий час тримала стосунки у таємниці?

40-річна TAYANNA розсекретила, скільки пропозицій руки та серця відхилила: є у неї дещо спільне з Ані Лорак

Нині співачці TAYANNA 40 років, і вона не відчуває себе фантастичною жінкою, швидше, самотньою. А були часи, коли перебувала закоханою й щасливою. От тоді й писала такі чудові пісні.

Звичайна жінка під 50: Оля Полякова показала, якою її щоранку бачить Буряковський без макіяжу і зачіски

45-річна співачка Оля Полякова змила грим і показала, якою щоранку її бачить чоловік Вадим Буряковський. Без макіяжу жінка виглядає не так свіжо та яскраво.

Хлопчик, який почав зніматися в кіно з 4 років: як живе один із кращих акторів-дітей в Україні Євген Лебедин

Це миле хлопчаче личко ми бачили у багатьох фільмах та серіалах. Євгена Лебедина ні з ким іншим не сплутаєш. Нині юнаку вже 17 років, і він намагається не згадувати про дитячу популярність.

Тиха розкіш в українському стилі чи шик під стать Роксолани: сестри Сумські не мають нічого спільного

Відомі українські актриси, рідні сестри та просто красуні, Ольга та Наталія Сумські, попри спорідненість зовсім не схожі між собою. Одна асоціюється з шиком Роксолани, інша – з тихою розкішшю.