facebook

Смачне й доступне сметанкове печиво я готую за 20 хвилин: діти від нього у захваті. З’їдають все до крихти

Магазинний асортимент печива швидко приїдається. А от печиво, яке ми пропонуємо вам приготувати, довго не набридатиме, тому що його тісто універсальне, а начинку ви будете змінювати за бажанням.

Рецепт простий та дуже бюджетний. Випічка готується з тих продуктів, які ми майже завжди маємо на своїх кухнях. В основі тіста — сметана. Але ви можете замінити її кефіром або йогуртом. Начинкою у рецепті ми обрали кунжутне насіння, а можна використовувати кисломолочний сир, волоські горіхи, шоколад згущене молоко, родзинки та все, на що здатна ваша фантазія.

Рецепт

З вказаної у рецепті кількості продуктів виходить 20 штук печива.

  • Яйця 1 штука
  • Цукор 50 г
  • Ванільний цукор 0,5 чайної ложки
  • Сіль 1 щіпка
  • Сметана (йогурт, кефір) 150 г
  • Вершкове масло 100 г
  • Розпушувач 1 чайна ложка
  • Борошно 300 г
  • Кунжутне насіння 100 г
  • Жовток +молоко для змащування печива

Приготування

  1. Для приготування тіста почнемо з того, що зіб’ємо за допомогою вінчика яйце з цукром, ванільним цукром та сіллю. Коли цукор розчиниться, додамо туди розм’якшене вершкове масло й знову все добре зіб’ємо до того, щоб маса стала однорідною, білого кольору.
  2. Тепер додамо просіяні борошно та розпушувач й замісимо руками тісто. Довго з ним поратися не потрібно. Як тільки сформували єдину грудку, накрийте тісто та дайте йому спокій на 10 хвилин.
  3. Після того розділіть тісто на 20 рівних часток, з яких спочатку зробіть кульки, а потім розкачайте скалкою у коржики діаметром 12 см.
  4. Далі у верхній частині зробіть 9 надрізів, як показано на фото, а на нижню покладіть приблизно 0,5-1 чайну ложку начинки.
Сметанкове печиво
Сметанкове печиво

5. Починаючи знизу, скрутіть тісто з начинкою у щільний рулетик.

6. Викладіть печиво на застелене пергаментом деко, змастіть його збитим з молоком жовтком та відправте у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Готове печиво можна посипати цукровою пудрою

Популярне

Схожі статті

40-річна TAYANNA розсекретила, скільки пропозицій руки та серця відхилила: є у неї дещо спільне з Ані Лорак

Нині співачці TAYANNA 40 років, і вона не відчуває себе фантастичною жінкою, швидше, самотньою. А були часи, коли перебувала закоханою й щасливою. От тоді й писала такі чудові пісні.

Звичайна жінка під 50: Оля Полякова показала, якою її щоранку бачить Буряковський без макіяжу і зачіски

45-річна співачка Оля Полякова змила грим і показала, якою щоранку її бачить чоловік Вадим Буряковський. Без макіяжу жінка виглядає не так свіжо та яскраво.

Хлопчик, який почав зніматися в кіно з 4 років: як живе один із кращих акторів-дітей в Україні Євген Лебедин

Це миле хлопчаче личко ми бачили у багатьох фільмах та серіалах. Євгена Лебедина ні з ким іншим не сплутаєш. Нині юнаку вже 17 років, і він намагається не згадувати про дитячу популярність.

Тиха розкіш в українському стилі чи шик під стать Роксолани: сестри Сумські не мають нічого спільного

Відомі українські актриси, рідні сестри та просто красуні, Ольга та Наталія Сумські, попри спорідненість зовсім не схожі між собою. Одна асоціюється з шиком Роксолани, інша – з тихою розкішшю.

“Ку-ку”: Тендітна вагітна дружина Остапчука показала лайфхак з резинкою, щоб не купувати штани для вагітних

Дружина Володимира Остапчука Катя Полтавська знаходиться на 7-му місяці вагітності і весь її одяг вже на неї малий. Та дівчина не поспішає купувати одяг для вагітних.

Слава Дьомін розповів, чому Ксенія Мішина відмовила йому у серйозних стосунках: “Фінансова складова”

Телеведучий Слава Дьомін не приховує той факт, що хотів мати стосунки з акторкою Ксенією Мішиною. Жінка хоч і приймала залицяння шоумена, та у серйозних стосунках йому відмовила.