Запікаю яблука з цукром у духовці та роблю з них мармелад: магазинний не зрівняється з домашнім за смаком

Для приготування цих солодощів знадобляться лише яблука й цукор. У підсумку отримаєте гарний на вигляд і смачний на смак десерт, від якого малеча буде у захваті.

Яблучний мармелад не лише смачний, але й корисний. За необхідності його можна зберігати довгий час.

Вам знадобиться:

  • 3 кг яблук;
  • 1 кг цукру.
Яблука з цукром проваріть

Яблука чистити від шкірочки не потрібно. Наріжте фрукти кубиками, позбавившись від плодоніжок та насінників. Засипте цукром і відставте на пів години, щоб фрукти пустили сік.

Поставте каструлю з солодкими яблуками на слабенький вогонь і варіть, постійно помішуючи. Коли соку буде вдосталь, можете перевести на середній вогонь, щоб маса якнайшвидше закипіла.

Яблучне пюре викладіть на деко

Після закипання вогонь знову зменште, і варіть фрукти, аби рідина уварилася. Вимкніть вогонь, а яблука розбийте, зануривши у каструлю блендер. Консистенцію обирайте самі – чисте пюре чи щоб залишилися шматочки фруктів.

Деко вистеліть пергаментним папером. Воно має бути 35х40 см. Викладіть пюре в форму шаром 1,5-2 см і розрівняйте поверхню ложкою. Відправте у духовку, розігріту до 100 градусів. Дверцята щільно не прочиняйте. Підставте олівець, щоб був проміжок, через який виходитиме зайва волога.

Готовий мармелад не гнеться

Коли яблука трішки підсохнуть, витягніть і залиште на 2 години холонути. Покрийте зверху пергаментом, переверніть мармеладний шар догори дриґом, зніміть акуратно старий пергамент і знову відправте до духової шафи на підсушування.

Скільки таких підходів з інтервалом у 2 години доведеться провести, залежить від соковитості яблук. Можливо, ще два або й більше. Коли маса стане щільною й не прогинатиметься, значить, мармелад готовий.

Готовий виріб наріжте на шматочки за розмірами пластикового контейнера і складіть один на один, перемежовуючи пергаментом. Закрийте кришкою і відправте до холодильника на зберігання. Такі солодощі з яблук можна готувати протягом усього року.

Популярне

Схожі статті

Що відомо про причини смерті Ніни Матвієнко і Руслани Писанки: близькі розповіли про останні дні зірок

Дізнайтеся, що відомо про те, чому не стало Ніни Матвієнко та Руслани Писанки. Близькі українських знаменитостей згадали їхні останні дні життя.

Готую тільки такий сніданок. Сім’я в захваті, а робиться простіше простого: вистачить трохи ковбаси і яєць

Хороших варіантів для сніданку існує дуже багато. Сьогодні ми підготували найпростіший рецепт. Такий сніданок сподобається кожному, а безлічі продуктів не потребує. Ідеальний варіант на кожен день.

Це нереально смачна намазка на бутерброди: ікра з моркви. Оригінальний, швидкий та напрочуд бюджетний рецепт

Приготуємо ароматну ікру з моркви, яка стане улюбленою закускою у вашій родині. Повірте, ця смакота складе гідну конкуренцію навіть кабачковій ікрі.