Він такий смачний, що можу їсти його кожен день: не набридає. Улюблений французький салат: швидко і просто

Французький салат готується з простих продуктів. При цьому вони настільки гармонійно поєднуються у страві, що салат виходить неймовірно смачним і ніжним.

Традиційні салати, такі як “Шуба”, чи “Олів’є” вже багатьом приїлися. На святковий стіл хочеться поставити якусь нову закуску з цікавим смаком та поєднанням продуктів. Пропонуємо до вашої уваги оригінальний французький салат. Із найпростіших продуктів виходить смачна і вишукана страва.

Необхідні інгредієнти:

  • яблука середні кисло-солодкі – 2 шт;
  • яйця варені – 4 шт;
  • морква – 2 шт;
  • твердий сир – 150 г;
  • майонез – 100 г;
  • лимонний сік – 2 ст.л;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Підготуємо всі інгредієнти. Яблука потрібно очистити від шкірки і серцевини і натерти на крупній тертці. До натертих яблук додаємо лимонний сік (щоб вони не потемніли) і перемішуємо.

Рецепт французького салату з яблуком і сиром
Рецепт французького салату з яблуком і сиром

Відварені яйця натираємо на крупній тертці. Сиру моркву тремо на дрібну тертку. Твердий сир також натираємо на дрібну тертку.

Формуємо салат. На дно тарілки викладаємо половину натертих яблук і розприділяємо по тарілці. Зверху змащуємо яблука тонким шаром майонезу. Другим шаром викладаємо половину натертих яєць, злегка солимо і робимо сіточку з майонезу.

Рецепт французького салату з яблуком і сиром
Рецепт французького салату з яблуком і сиром

Третім шаром викладаємо половину натертої моркви. Присолюємо і змащуємо майонезом. Зверху викладаємо половину натертого сиру і робимо сіточку з майонезу. Повторяємо всі шари: яблука, яйця, майонез і сиром. Всі шари перемащуємо майонезом. Останній шар (сир) змащувати майонезом не треба. За бажанням готовий салат можна прикрасити зеленню.

Рецепт французького салату з яблуком і сиром
Рецепт французького салату з яблуком і сиром

Готовий салат відразу подаємо до столу, залишати його просочуватись не потрібно. Французький салат виходить дуже легким, ніжним і має цікавий смак. Поєднання продуктів в цьому салаті дуже вдале. Сир та яйця надають цій страві ніжності, а яблуко та морква – свіжості.

Готувати цей салат можна як на свята, так і просто так, щоб порадувати своїх рідних та близьких смакотою.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Щоб вареники не розвалилися під час варіння роблю таку фішку: секрет еластичного тіста, перевірений роками

Кожен, хто хоча б раз готував вареники, знає, що тісто — це ключовий елемент страви, бо в ідеалі вони мають бути м'якими, злегка пружними, тримати форму й не розповзатися у воді.

Як виглядає могила Яна Табачника, якого рік тому поховали в Ізраїлі: на надгробку напис російською

Ян Табачник — легендарний музикант і народний артист України, який завжди залишався у центрі уваги як віртуоз-акордеоніст, популяризатор цього інструмента та народний депутат Верховної Ради.

Женя Кот замилував світлинами з донькою: 2-місячна власниця хати з басейном, що будують зіркові батьки

Життя одного з найвідоміших хореографів України, Жені Кота, разом із його дружиною Наталією Татарінцевою, змінилося кардинально два місяці тому, коли на світ з'явилася їхня донечка Леля.