Змішую манку з кефіром, додаю моркву: за 10 хвилин готове тісто для пирога. Залишиться спекти в духовці

Якщо хочеться чогось солоденького, а часу обмаль, стане в пригоді цей рецепт. З найпростіших продуктів за лічені хвилини виходить смачний та поживний пиріг гарного сонячного кольору.

Щоб створити цей кулінарний шедевр буде достатньо змішати моркву з манкою та збитими яйцями. Решту справи зробить духовка. Таким морквяним пирогом можна поснідати чи повечеряти. Буде однаково смачно.

Вам знадобиться:

  • 1 величенька морквина;
  • 1 скл. манної крупи;
  • 1 яйця;
  • 1 скл. кефіру;
  • 1,5 ч.лож. розпушувачу;
  • 1 дрібка солі;
  • 100 г цукру;
  • 1 ч.лож. ванільного цукру;
  • 1 цедра лимона.
Моркву натріть на дрібній тертушці

Кефір дістаньте з холодильника, щоб він трішки підігрівся у кімнаті. Залийте ним манку, ретельно перемішайте інгредієнти. Відставте мисочку, щоб крупа набубнявіла на 15 хвилин.

Обчищену моркву натріть на дрібній тертушці. Додайте до манки й перемішайте. Розбийте яйця в глибоченькій мисочці, посоліть, всипте цукор та ванільку. Збийте міксером, щоб утворилася біла пишна маса.

Змішайте інгредієнти

Додайте яйця до решти інгредієнтів. Всипте у суміш розпушувач і натріть цедру лимона. Натирайте виключно зовнішню шкуринку, оскільки білий шар під нею додасть гіркоти. Лимон за бажанням можете замінити на апельсин. Акуратно перемішайте масу лопаткою.

Перекладіть тісто у форму

Форму для запікання змастіть вершковим маслом та присипте борошном. Вилийте морквяне тісто у форму, покрутіть нею, щоб воно рівномірно розповсюдилося. Поставте в духовку, яку попередньо розігрійте до 180 градусів.

Випікайте 45 хвилин

Випікайте 45 хвилин. Якщо пиріг недостатньо підрум’янився, потримайте його в духовці ще 3-5 хвилин. Розріжте морквяну випічку просто у формі. Ніхто з домашніх не здогадається, що подібну смакоту вам вдалося зробити саме з моркви.

Популярне

Схожі статті

Закусок багато не буває: огірки по-корейськи — знаменита страва кімчі. Це не лише смачно, а ще й корисно

Коли справа доходить до корейської кухні, багато хто експериментує з різноманітними стравами, щоб відчути екзотичні смаки та нові кулінарні враження. Але на першому місці — знаменита кімчі з огірків.

Українська Південна Пальміра не гірше Мальдівів: Леся Нікітюк приїхала в Одесу й приголомшила своїм виглядом

Леся Нікітюк ніколи не відмовляє собі похизуватися своїми принадами та зробити цікаві фото з міст, де вона буває по роботі або просто відпочиває.

Рецепт на вагу золота: м’ясні гнізда з грибами та яйцями готую на всі свята. Ніхто не вірить, що це просто

Існують рецепти, які цінуються як справжній кулінарний скарб, адже їхній смак і вигляд підкорюють з першого ж погляду та шматочка. Одним із таких є рецепт м'ясних гнізд з грибами та яйцями.