facebook

Мої діти з’їдають їх миттю: пухкі пиріжки з яблуками роблю кожні вихідні. Навіть свекруха зачастила в гості

Якщо ви шукаєте, що б спекти на швидкоруч, то цей рецепт саме для вас. Тонке тісто у поєднанні з яблучною начинкою чудово гармонують між собою. Особливо цей смаколик сподобається дітлахам.

Як часто кухаря дратує, коли завдяки витіканню начинки усі зусилля приготувати смачні пиріжки зводяться нанівець. Цей рецепт простої випічки багатьом подобається окрім іншого тим, що завдяки способу приготування з тіста, начинка не витікає. Але про все своєю чергою.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно 250 г
  • Вершкове масло заморожене 100 г
  • Яйця 1 штука
  • Сметана 2 столові ложки
  • Розпушувач 5 г
  • Молоко 75 мл
  • Сіль

Для начинки:

  • Яблука 1,5 кг
  • Цукор 5 столових ложок
  • Вершкове масло 50 г
  • Борошно 1 столова ложка

Для змащування: 2 штуки яєчних жовтків.

Приготування

Пиріжки з бездріжджового тіста
Пиріжки із яблуками з бездріжджового тіста
  1. У миску просійте борошно та розпушувач, а потім натріть на великій терці заморожене вершкове масло. Масло заздалегідь заморозьте у морозильній камері протягом 2 годин. Натирати на терці зручніше, якщо терку ви посиплете борошном.
  2. Далі швидко змішайте борошно з маслом, що б воно не встигло розтанути від тепла рук.
  3. Додайте туди яйця, сіль та молоко. Спочатку замішуйте тісто лопаткою, а коли воно почне збиратися до купи, то швиденько зберіть його в одне ціле руками, а потім відправте, загорнувши його у плівку, до холодильника на 30 хвилин.
  4. Самі ж починайте готувати начинку. Для цього яблука почистьте та поріжте на тонкі скибочки без серцевини та насіння. У сковорідці розтопіть масло, насипте цукор. Все перемішайте та покладіть туди яблука. Коли яблука карамелізуються, додайте 1 столову ложку борошна. Все змішайте та зніміть сковорідку з плити. Начинку перекладіть у тарілку, щоб вона швидко охолонула.
  5. Тепер дістаньте тісто та розділіть на 10 шматків. З кожного шматка спочатку сформуйте кульки, а потім розкачайте на коржики. Розкладіть начинку та зліпіть пиріжки.
  6. Викладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом, швом вниз. Змастіть пиріжки збитими жовтками та відправте випікатися у духовку при 180° на 35 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Слава Дьомін розповів, чому Ксенія Мішина відмовила йому у серйозних стосунках: “Фінансова складова”

Телеведучий Слава Дьомін не приховує той факт, що хотів мати стосунки з акторкою Ксенією Мішиною. Жінка хоч і приймала залицяння шоумена, та у серйозних стосунках йому відмовила.

Без мами: молодшій доньці покійної Анастасії Заворотнюк виповнилось 6 років – як виглядає Міла Заворотнюк

Сім'я акторки Анастасії Заворотнюк приховувала від публіки її молодшу доньку протягом 6 років. Та на днях старша дочка Заворотнюк Анна вперше показала 6-річну Мілу.

Чому Даша Астафʼєва неодружена і не має дітей: найкрасивіша жінка України чесно розповіла про особисте життя

Даша Астафʼєва цього року відсвяткувала своє 39-річчя, проте актриса та модель досі офіційно неодружена, та не має дітей. Чому доля знаменитості та найкрасивішої жінки країни склалася саме так?

Мірошниченки зворушливо привітали названу доньку з 9-річчям і розсекретили, що подарували: “Терпляче чекала”

9-річна Ангеліна вперше відсвяткувала день народження в колі родини, а не в дитячому будинку. Тімур та Інна Мірошниченки влаштували справжнє свято для дівчинки.

“Сором”: Настя Каменських викликала неоднозначну реакцію відвертістю. Відкрила огляд на усе і навіть більше

Відома співачка Настя Каменських нещодавно ошелешила публіку новою світлиною в соціальних мережах. Проте користувачі зовсім не захоплювалися красою артистки, а скоріш – навпаки.

“Вона сказала “Так”: Melovin неочікувано зробив пропозицію дівчині – обличчя щасливиці приховав за кадром

Ще зовсім недавно Melovin скаржився на нещасливе кохання, раніше робив пропозицію заміжній жінці. А тепер похвалився обручкою, яку подарував невідомій красуні.