Нереально смачний пиріг “Райське яблучко”: м’який, ніжний і повітряний. Готую швидко до чаю за 15-20 хвилин

Цей пухкий і ніжний яблучний пиріг дуже простий у приготуванні і бюджетний. Та він виходить настільки смачним, що його не соромно подати навіть гостям.

Осінь – сезон яблучних пирогів. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний пиріг, який виходить ніжним, пухким, ароматним та соковитим. Він набагато смачніший та цікавіший за класичну шарлотку. Тісто у цьому пирозі вологе і схоже на кекс, а яблука додають приємної кислинки і соковитості.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 120 г;
  • сметана – 120 г;
  • розпушувач тіста –1,5 ч.л;
  • борошно – 200 г;
  • яблука – 2-3 шт;
  • рослинна олія – 80 мл;
  • ванільний цукор – 10 г;
  • сіль – 1 дрібка.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і ванільний цукор. Все збиваємо міксером до побіління і пишності приблизно 3-4 хвилини. У збиті яйця додаємо олію і сметану. Недовго збиваємо міксером на середній потужності. Далі засипаємо у миску борошно з розпушувачем тіста і все вимішуємо вінчиком до однорідності. Тісто має вийти трохи густішим, ніж на оладки.

Рецепт ніжного і пухкого пирога з яблуками за 20 хвилин
Рецепт ніжного і пухкого пирога з яблуками за 20 хвилин

Яблука очищаємо від шкірки та серцевини і нарізаємо невеликими кубиками. Щоб ялука не потемніли, їх можна збризнути лимонним соком. Більшу частину яблук засипаємо у тісто і перемішуємо. Трішки яблук залишаємо, щоб прикрасити верх пирога.

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером, а боки присипаємо борошном. Виливаємо тісто у форму, зверху викладаємо яблука, які залишились. По бажанню зверху можна додати горіхи або корицю.

Рецепт ніжного і пухкого пирога з яблуками за 20 хвилин
Рецепт ніжного і пухкого пирога з яблуками за 20 хвилин

Випікаємо пиріг у розігрітій духовці при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. Готовність пирога перевіряємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою.  Після випічки присипаємо пиріг цукровою пудрую.

Готовий пиріг виходить дуже ніжним, пишним і тане у роті. Його можна швидко приготувати до вечірнього чаювання або навіть подати на святковий стіл замість торту. Такий пиріг смачний як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Готуйте з задоволенням!

Популярне

Схожі статті

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.

Ех, Слава, а міг би стати зятем крутого олігарха: Дьомін розповів, чому не склалися його стосунки з мажоркою

Слава рідко розповідає про своє особисте життя, але його коментарі дозволяють скласти уявлення про нього самого. Нещодавно він поділився однією історією своїх стосунків, що викликала певний резонанс.

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.