Якщо хочеться солодкого, беру сир та банан, якщо солоного – помідор та яйця: поживний сніданок за 5 хвилин

Приготувати смачний поживний сніданок можна дуже швидко. При цьому не потрібно брати якісь екзотичні продукти. Все, що треба, завжди знайдеться у холодильнику.

Сніданок уранці має бути поживним, надавати організму по максимуму корисних речовин та ситості. А ще він повинен готуватися за лічені хвилини, оскільки вранці зазвичай час надзвичайно обмежений.

Солодкий сніданок

Вам знадобиться:

  • 1 великий круасан;
  • 70 г м’якого сиру;
  • 1 ч.лож. сметани;
  • 1 банан;
  • 1 ч.лож. меду.
Швидкий солодкий сніданок за 5 хвилин

Круасан розріжте вздовж навпіл. Покладіть половинки на суху розігріту пательню розрізом донизу. Підсмажте, що з’явилася суха скоринка, що хрумкотить. Викладіть на тарілку розрізом доверху.

Швидкий солодкий сніданок за 5 хвилин

Намастіть зверху кисломолочний сир. Якщо він надто сухий, розмішайте зі сметаною. Банан обчистьте від шкуринки, наріжте кружальцями й викладіть їх один на один зверху сиру.

Підсолодіть сніданок медом, яким полийте шматочки бананів зверху. Виходить смачно, ситно, корисно і дуже швидко.

Солоний сніданок

А тим, хто звик зранку заряджатися яйцями, пропонуємо такий рецепт.

Вам знадобиться:

  • 3 помідори чері або один великий;
  • 2 яйця;
  • 2 ст.лож. молока;
  • 1 невеликий пучок зелені;
  • 40 г сиру фета;
  • сіль, олія, перець.
Швидкий солоний сніданок за 5 хвилин

Яйця розбийте в мисочку, влийте молоко, посоліть та збийте вінчиком до однорідності. Вимиті помідори чері наріжте кубиками. Будь-яку зелень – петрушку, кріп, кінзу – дрібно посічіть ножем.

Швидкий солоний сніданок за 5 хвилин

Змастіть підігріту на вогні пательню олією. Відправте на неї помідори. Трішки підсмажте, весь час помішуючи. Залийте яєчною сумішшю. Смажте на великому вогні, весь час перемішуючи омлет, щоб він не підгорів, а схопився зусібіч.

Підсмажте до готовності, посоліть, поперчіть, викладіть зверху шматочку сиру фета. Висипте зелень. Сніданок готовий, можна заправлятися енергією.

Популярне

Схожі статті

Чоловік просить готувати частіше, бо так згадує дитинство: ділюся рецептом запіканки з сиру, як у садочку

Ніжна сирна запіканка, приготована за цим рецептом, стане чудовим варіантом для сніданку, полуденку або десерту. Її легкість і ніжність обов'язково сподобаються і дітям, і дорослим.

Як це було: Тоня Матвієнко до безтями закохалася в чоловіка-ловеласа, а Арсен Мірзоян покинув свою сім’ю

Зараз Арсена Мірзояна і Тоню Матвієнко називають однією з найкращих пар українського шоу-бізнесу. Та їхні стосунки зароджувалися в той час, коли Арсен був одружений і виховував двох синів.

56-річний Дмитро Гордон обожнює свою тещу: навіть запросив маму Інну на театральну постановку

Дмитро Гордон чудово ладнає з тещею своєї третьої дружини. Залюбки спілкується з пані Інною, бере в неї інтерв'ю та навіть запрошує на родинний похід до театру.