Зробила класичний пиріг ще смачнішим. Шоколадна шарлотка: це найкраща випічка, яку я взагалі готувала

Шарлотка – один з найвідоміших та найсмачніших яблучних пирогів. Та навіть цей класичний рецепт можна удосконалити, зробивши пиріг шоколадним.

Шарлотка – відомий французький рецепт яблучного пирога. Він має дуже ніжне та повітряне бісквітне тісто, а в якості начинки слугують соковиті яблука. Якщо ви полюбляєте шоколадні десерти, спробуйте зробити шарлотку з какао. Такий пиріг виходить неймовірно смачним, з приємним шоколадним смаком.

Необхідні інгредієнти:

  • яйця – 5 шт;
  • цукор – 200 г;
  • борошно – 130 г;
  • какао – 30 г;
  • яблука – 4 шт;
  • сіль – 1 дрібка;
  • ванільний цукор – 10 г.

Спосіб приготування:

У глибоку миску вбиваємо 5 яєць, додаємо дрібку солі, ваніль і цукор. Збиваємо яйця з цукром за допомогою міксеру до пишної стійкої маси. Важливо добре збити яйця, адже від цього залежить пишність шарлотки. Якщо ви сумніваєтесь у тому, чи добре ви збили яйця, у тісто можна додати ще 10 грам розпушувача тіста. Та, якщо ви зробите все правильно, розпушувач не знадобиться.

У просіяне борошно через сито просіюємо какао і перемішуємо. Далі ці сухі інгредієнти всипаємо до збитих яєць з цукром і акуратно розмішуємо лопаткою.

Рецепт пухкої і вологої шоколадної шарлотки з яблуками
Рецепт пухкої і вологої шоколадної шарлотки з яблуками

Мішаємо в одному направленя, з низу до верху, щоб все борошно вмішалося в тісто.

Форму для випічки вистеляємо пергаментним папером. Застеляємо і дно і боки.

У форму виливаємо тісто.

Рецепт пухкої і вологої шоколадної шарлотки з яблуками
Рецепт пухкої і вологої шоколадної шарлотки з яблуками

Яблука нарізаємо невеличкими брусочками і викладаємо зверху на тісто. Потрібно яблука вдавлювати у тісто і викласти їх по кругу.

Рецепт пухкої і вологої шоколадної шарлотки з яблуками
Рецепт пухкої і вологої шоколадної шарлотки з яблуками

Випікаємо шоколадну шарлотку у розігрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 45 хвилин. Готовність пирога перевіряйте дерев’яною шпажкою або зубочисткою. При протиканні пирога у найтовщому місці, зубочистка має залишатися сухою.

Готову шарлотку посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

Готовий пиріг виходить дуже пухким і ніжним. При цьому він не сухий, а яблука додають соковитості і приємну кислинку. Такий пиріг може стояти декілька днів і не черствіти, та зазвичай домашні з’їдають його ще в перший день.

Готуйте з задоволенням!

Популярне

Схожі статті

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.

Ех, Слава, а міг би стати зятем крутого олігарха: Дьомін розповів, чому не склалися його стосунки з мажоркою

Слава рідко розповідає про своє особисте життя, але його коментарі дозволяють скласти уявлення про нього самого. Нещодавно він поділився однією історією своїх стосунків, що викликала певний резонанс.

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.