Салатів з буряку багато не буває: найпростіші та найцікавіші рецепти. Готую кожен день і зовсім не набридає

Такий буряковий салат можна їсти як основну страву на вечерю, настільки він ситний та поживний. А коли прийдуть гості, його запросто подають на святковий стіл – має ошатний вигляд.

Салат готується дуже швидко, якщо завчасно відварити буряк, яйця та підсмажити курку. З такою стравою впорається навіть кулінар-початківець.

Вам знадобиться:

  • 2 буряки;
  • 200 г сиру;
  • 4 яйця;
  • 250 г курячого філе;
  • 200 г майонезу;
  • 2 зубці часнику;
  • сіль, перець, олія.
Салат із буряка з додаванням курячого філе, сиру та майонезу

Варені яйця обчистьте та натріть на дрібній тертушці. Відварений буряк натріть на тертці з великими отворами. Твердий сир натріть не тертушці й змішайте з подрібненим часником та майонезом.

Салат із буряка з додаванням курячого філе, сиру та майонезу

Куряче філе розріжте навпіл, поперчіть та посоліть з обох боків. Викладіть шматочки м’яса на розігріту з олією пательню. Підсмажте з обох боків під кришкою. Коли курятина охолоне, наріжте кубиками.

На тарілку викладіть кільце для сервірування діаметром 18 см. Змастіть дно тарілки майонезом. Викладіть шар сиру й покрийте його ріденько майонезом. Далі – кубики курки. Розподіліть їх рівномірно по всій поверхні. Знову тоненько промастіть майонезом.

Салат із буряка з додаванням курячого філе, сиру та майонезу

Викладіть яйця, трішки присоливши й змастивши майонезом. Тепер буряк. Зніміть кільце, прикрасьте сіточкою з майонезу з кондитерського шприца. Тепер можете розрізати на порції й акуратно, щоб не зламати шари, лопаткою перекладіть на тарілку. Настав час частуватися.

Салат із буряка з додаванням курячого філе, сиру та майонезу

Майонез можна приготувати самотужки, якщо є багато вільного часу. А якщо зайняті, тоді скористайтеся магазинним продуктом. Якщо треба зменшити кількість калорій у готовій страві, скористайтеся сметаною або хоча б розбавте майонез зі сметаною у рівних пропорціях.

Популярне

Схожі статті

“Зрадила Україну”: Віталій Козловський відреагував на звинувачення його зведеної по батьку сестри Олени

У наш час, коли інформація поширюється блискавично, особливо важливо бути уважними до деталей і перевіряти факти. Нещодавно сталася прикрість між одним виданням та Віталієм Козловським.

Щоб вареники не розвалилися під час варіння роблю таку фішку: секрет еластичного тіста, перевірений роками

Кожен, хто хоча б раз готував вареники, знає, що тісто — це ключовий елемент страви, бо в ідеалі вони мають бути м'якими, злегка пружними, тримати форму й не розповзатися у воді.

Як виглядає могила Яна Табачника, якого рік тому поховали в Ізраїлі: на надгробку напис російською

Ян Табачник — легендарний музикант і народний артист України, який завжди залишався у центрі уваги як віртуоз-акордеоніст, популяризатор цього інструмента та народний депутат Верховної Ради.