Просто додала до буряків один інгредієнт і вигадала новий салат. Тепер мій улюблений рецепт з усіх існуючих

Зі звичайного буряка можна приготувати дуже смачний і небанальний салат. Таку страву можна готувати, як на кожен день, так і на свято. Смачно і економно.

Буряк – дуже смачний і корисний овоч. Його обов’язково потрібно використовувати у своєму раціоні, адже він має багато “цілющих” властивостей. Так, буряк має антиоксидантні та протизапальні властивості і є чудовим засобом у профілактиці серцево-судинних захворювань. Крім того він гарно впливає на травлення та ШКТ.

Крім звичних Шуби та Вінегрету є багато салатів з буряком. Пропонуємо до вашої уваги простий і водночас дуже смачний салат з буряком.

Необхідні інгредієнти:

  • буряк – 2 шт;
  • солоні (мариновані) огірки – 2-3 шт;
  • цибуля – 2 шт;
  • цукор – 0,5 ч.л;
  • петрушка – пара гілочок
  • олія – 2 ст.л;
  • майонез – 2 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для приготування салату буряк треба відварити або запекти до готовності. Натираємо буряк на крупній терці або на терці для моркви по-корейськи.

2 середні цибулини нарізаємо тонкими четверть кільцями. Обсмажуємо цибулю на рослинній олії до злегка золотистого кольору. Вкінці обсмажування цибулю злегка солимо і перчимо і додаємо цукор. Обсмажуємо ще 2 хвилини і виключаємо з вогню. Даємо цибулі охолонути.

Рецепт небанального салату з буряка
Рецепт небанального салату з буряка

Беремо солоні огірки і натираємо на крупну тертку. Перекидаємо огірки до буряка. Пару гілочок петрушки дрібно нарізаємо і додаємо до натертих овочів. Додаємо до салату обсмажену цибулю і 2 столові ложки майонезу.

Рецепт небанального салату з буряка
Рецепт небанального салату з буряка

Все ретельно перемішуємо, за потреби додаємо ще сіль. Якщо ви хочете зробити більш дієтичний варінт салату, можна заправити його сметаною, чи грецьким йогуртом.

Салат одразу подаємо до столу. Таку страву краще довго не зберігати в холодильнику, бо він пустить сік.

Готовий салат дуже соковитий і має цікавий смак. Обсмажена цибуля додає особливої родзинки цій страві. Відразу і не зрозуміло, що в салаті є цей інгредієнт.

Подавайте такий салат, як гарнір до м’яса, або разом з картоплею-пюре, чи рисом.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

“Зрадила Україну”: Віталій Козловський відреагував на звинувачення його зведеної по батьку сестри Олени

У наш час, коли інформація поширюється блискавично, особливо важливо бути уважними до деталей і перевіряти факти. Нещодавно сталася прикрість між одним виданням та Віталієм Козловським.

Щоб вареники не розвалилися під час варіння роблю таку фішку: секрет еластичного тіста, перевірений роками

Кожен, хто хоча б раз готував вареники, знає, що тісто — це ключовий елемент страви, бо в ідеалі вони мають бути м'якими, злегка пружними, тримати форму й не розповзатися у воді.

Як виглядає могила Яна Табачника, якого рік тому поховали в Ізраїлі: на надгробку напис російською

Ян Табачник — легендарний музикант і народний артист України, який завжди залишався у центрі уваги як віртуоз-акордеоніст, популяризатор цього інструмента та народний депутат Верховної Ради.