Чоловік випрошує 7 днів на тиждень, а я і не проти, бо рецепта швидше не буває. Заливний пиріг з лаваша

Цей заливний пиріг дуже простий у приготуванні і дуже смачний. В ньому велика кількість сиру, саме тому він виходить дуже ніжним і соковитим.

Лаваш – універсальний продукт, який можна їсти у самостійному вигляді і готувати з нього безліч страв. Так, з лаваша готують різні закусочні рулети, десерти, ліниві пироги та інше. Нейтральне за смаком тісто чудово поєднується з різними начинками. Пропонуємо до вашої уваги дуже смачний заливний пиріг з лаваша і сиру. Він виходить м’яким, ніжним, соковитим, а готується на раз-два.

Необхідні інгредієнти:

  • кисломолочний сир – 200 гр;
  • моцарелла – 150 г;
  • лаваш – 2 шт (200 г);
  • яйця – 4 шт;
  • молоко – 200 г;
  • вершкове масло – 20 г;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту краще брати кисломолочний сир високої жирності. Якщо сир грудочками, розітріть його вилкою. Моцареллу натираємо на крупній терці і додаємо до кисломолочного сиру. Моцареллу можна брати як розсольну, так і тверду. Розділяємо сирну начинку на 3 рівні частини.

В окремій мисці змішуємо сирі яйця, молоко, сіль та перець. Все розмішуємо вінчиком до однорідності.

Лаваш розрізаємо на 4 прямокутника. Беремо форму для випічки і ретельно її змащуємо вершковим маслом. Кожен шматок лаваша потрібно занурити у яєчно-молочну суміш.

Лінивий заливний пиріг з лаваша і сиру: швидко і смачно
Лінивий заливний пиріг з лаваша і сиру: швидко і смачно

Чергуємо у форму змочені лаваші і сирну начинку. Останнім шаром має бути лаваш. Вкінці все заливаємо яєчно-молочною сумішшю, яка залишилася і злегка притрушуємо натертою моцареллою.

Лінивий заливний пиріг з лаваша і сиру: швидко і смачно
Лінивий заливний пиріг з лаваша і сиру: швидко і смачно

Ставимо пиріг у розігріту духовку при температурі 180 градусів і випікаємо 20-25 хвилин. Пиріг готовий! Найкраще він смакує у гарячому вигляді, адже тоді сир тягнеться. Пиріг дуже ніжний, вершковий і соковитий. Така випічка стане чудовим доповненням до перших страв. Також його можна брати у якості перекусу на роботу, чи давати дітям у школу.

Готуйте з задоволенням!

Популярне

Схожі статті

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.