facebook

Лимонний торт, що тане у роті: чоловік та діти замовляють щонеділі. Мені не важко, бо сама у захваті

Цей ароматний та напрочуд смачний торт готується досить просто. Ви справді отримаєте задоволення, коли в вас вийде ніжна, прекрасної текстури та смаку випічка.

Таку випічку не соромно подати на родинний та святковий стіл.

Окрім продуктів, що вказані в рецепті, вам знадобиться кругла форма для випікання діаметром орієнтовно 22 см, дно якої застеліть пергаментом. Також заздалегідь розігрійте духовку до температури 190°.

Інгредієнти для лимонного крему

  • Яйце 1 штука
  • Цукор 50 г
  • Кукурудзяного крохмалю 40 г
  • Сік 1 лимона
  • Цедра лимона
  • Молоко 300 мл

Інгредієнти для тіста

  • Яйця 2 штуки
  • Цукор 100 г
  • Ванільний цукор
  • Соняшникова олія 120 мл
  • Молоко 120 мл
  • Борошно 220 г
  • Розпушувач тіста 15 г

Приготування

Торт з лимонним кремом
Торт з лимонним кремом
  1. Спочатку займіться приготуванням лимонного крему. Для цього збийте у сотейнику спочатку яйця з цукром. Потім додайте крохмаль й також збийте вінчиком. Покладіть у цю суміш лимонну цедру, а тоді влийте лимонний сік. Поставте сотейник на вогонь та, помішуючи, влийте молоко. Готуйте крем до закипання, не припиняючи помішувати. Після того зніміть з вогню та накрийте крем плівкою так, щоб вона контактувала з кремом. Залиште крем охолоджуватися.
  2. Поки крем охолоджується, приготуйте тісто. У миску розбийте яйця та збийте їх з цукром. Потім додайте туди ванільний цукор, рослинну олію та молоко. Все добре перемішайте, а тоді всипайте порціями просіяне крізь сито борошно та розпушувач.
  3. Далі половину тіста влийте у підготовлену форму. Зробіть поверхню рівною та відправте першу частину торта у духовку на середній рівень у режимі “верх-низ” на 15 хвилин.
  4. Після того дістаньте з духовки форму з тортом, але духовку не виключайте.
  5. Нанесіть на поверхню торта рівномірно охолоджений на той час лимонний крем. Розрівняйте його, а зверху залийте рештою тіста. Також добре вирівняйте поверхню та відправте торт у духовку на 25 хвилин при тій самій температурі.
  6. Готовий торт посипте зверху кокосовою стружкою.

Популярне

Схожі статті

Друга вагітність приносить прикрощі: 30-річна Анна Кошмал не може втиснутися ані в штани, ані в спідницю

Відтоді як Анна Кошмал сповістила про те, що перебуває при надії вдруге, акторці довелося зазнати чимало неприємних митей. Щоправда, зірка ставиться до всіх незручностей з оптимізмом.

Павло Зібров чудово провів час з подругою, а Ірина Федишин – з другом: що на це скажуть їхні другі половинки

Павло Зібров та Ірина Федишин – люди глибоко сімейні. Та іноді дозволяють собі прогулянки зовсім не з другими половинками, а зі своїми вірними друзями.

“Знайомтесь – Квадробер Григорій”: чверть століття тому Решетнік перевдягався в песика й чудово себе почував

Григорій Решетнік переглянув власні архіви. А коли знайшов світлину, де перевдягнений у костюм песика, ведучий втямив: саме він започаткував моду на квадроберів, адже фото зроблене ще у 2000 році.

“Це мій вибір”: 19-річна донька Олі Полякової Маша вперше розповіла, як мама ставиться до її хлопця

19-річна Маша Полякова, старша донька відомої спавічки Олі Полякової, розповіла про свої стосунки з бойфрендом. Чим займається обранець знаменитої дівчини та як довго тривають стосунки молодих?

Старший син Анатолія Хостікоєва не від Наталії Сумської начудив: уявив себе героєм “Матриці” – вилитий Рівз

42-річний Георгій Хостікоєв вбрався у костюм Нео з "Матриці" й відразу ж відчув себе суперлюдиною. Актор відразу ж вступив у боротьбу з невидимим злом і, схоже, здобув перемогу.

Була дружина, але їй було все одно: Катерина Осадча закрутила таємний роман та завагітніла від жонатого

Історія кохання Юрія Горбунова та Катерини Осадчої не один рік було гучною темою для обговорень серед ЗМІ та прихильників. Чому пара довгий час тримала стосунки у таємниці?