“Мене впізнайте ви, Маестро”: як живе головний композитор Алли Пугачової Раймонд Паулс? Постарів та овдовів

За радянських часів цей композитор був чи не найпопулярнішим серед інших. Його пісні слухали по телевізору та записували на бобінні магнітофонні касети, їх співали, під них танцювали.

Особливо плідною була його робота разом з найяскравішою зіркою естради Аллою Пугачовою та молодою співачкою Лаймою Вайкуле. Обидві виконавиці до цього часу говорять про маестро з вдячністю та зауважують, що частково завдяки тому репертуару, над яким працював Раймонд Паулс, вони досягли вершини естрадного Олімпу.

Ра
Як живе головний маестро радянської естради Раймонд Паулс

Так у нещодавньому інтерв’ю Вайкуле назвала його “мафією у хорошому сенсі”, маючи на увазі, що слава композитора давно набрала глобального масштабу, його ім’я відомо всьому світу, а сам він став символом цілої епохи.

“Я вже не хазяїн на цій сцені, а гість”

Цього року Раймонду Паулсу виповнилося вже 87. Він, як і раніше, мешкає у Ризі в Латвії, а опікується ним його єдина донька Анете.

Свого часу Паулс був кумиром багатьох радянських жінок, але прожив усе своє життя з однією коханою дружиною майже 60 років. Та нещодавно вона померла, залишивши маестро одинаком. Втім, музикант продовжую триматися та жити.

“Мені подобається на роялі грати. Що трапляється, те і граю. Можу все виконати, навіть класику, якщо захочу. Рояль — це моє життя. Що я можу ще? Так і прожив…”,- розповідає Раймонд про себе сьогоднішнього.

Відомо, що зараз він намагається не брати участі у великих концертах та гучних заходах. Все це для нього вже у минулому.

Останнім часом дехто дорікає композитору за його нейтральну позицію стосовно подій в Україні. На це він каже, що нічого коментувати не бажає. До речі, його покійна дружина родом з української Одеси, але на питання ким вона себе вважає росіянкою чи українкою, відповідала: “Одеситкою”.

Популярне

Схожі статті

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.