Цей яблучний пиріг хочеться готувати ще і ще: багато соковитої начинки і смачне, хрумке тісто – рецепт

Яблучний пиріг за цим рецептом виходить неймовірно смачним, адже в ньому повно соковитої начинки, а тісто м'яке і ароматне. При цьому він готується швидко і з доступних продуктів.

Яблучні пироги – це незмінна класика, випічка, яку люблять і дорослі і діти. Яблучні пироги бувають різними: і з бісквітним тістом, і з дріжджовим і з пісочним. Найсмачніші пироги виходять, коли в них багато начинки.

Пропонуємо до вашої уваги пиріг, який підкорить ваше серце. Багато соковитої начинки і дуже смачне пісочне тісто – саме таким виходить цей десерт.

Необхідні інгредієнти:

тісто:

  • борошно – 390 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 180 гр;
  • розпушувач тіста – 1,5 ч.л;
  • сіль – 1 дрібка.

Начинка:

  • яблука – 5-6 шт;
  • вода – 50 мл;
  • вершкове масло – 50 г;
  • манна крупа – 2 ст.л;
  • цукор – 2 ст.л.

Спосіб приготування:

Готуємо тісто. У велику миску просіюємо борошно. Додаємо до нього дрібку солі, розпушувач тіста, цукор і ретельно перемішуємо. Додаємо до сухих інгредієнтів холодне вершкове масло, або натираємо його на терці і все перетираємо руками у крихту. Далі 2 яйця змішуємо вилкою і додаємо у масляно-борошняну суміш. Замішуємо тісто. Це тісто не буде братися у комочок. Воно буде окремими шматками, як на фото.

Рецепт дуже смачного яблучного пирога: багато начинки і хрумке тісто
Рецепт дуже смачного яблучного пирога: багато начинки і хрумке тісто

Готуємо начинку. З яблук прибираємо серцевинку, від шкірки очищати не треба. ріжемо яблука середніми кубиками. Перекладаємо яблука у сотейник або каструльку з товстим дном, додаємо вершкове масло, воду і манну крупу. Ставимо сотейник на вогонь. Все ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 20 хвилин. Час від часу цю суміш треба перемішувати.

Беремо форму для випічки і застеляємо пекарським пергаментом.

Половину всього тіста пересипаємо у форму і притискаємо руками, формуючи корж з невисокими бортиками. Далі перекладаємо у форму начинку і розрівнюємо. Зверху начинку присипаємо цукром. Зверху рівномірно посипаємо пиріг крихтою з тіста, що залишилося.

Рецепт дуже смачного яблучного пирога: багато начинки і хрумке тісто
Рецепт дуже смачного яблучного пирога: багато начинки і хрумке тісто

Ставимо пиріг у розігріту духовку випікатися при температурі 180 градусів 25-30 хвилин.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Коли у вихідні йде дощ, влаштовую пікнік вдома: курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом

Дощові вихідні не привід відмовлятися від пікніка. У такі дні можна створити атмосферу затишку та свята прямо у себе вдома, приготувавши курячі шашлички, запечені у духовці, з часниковим маслом.

Картопляна запіканка з фаршем під сиром: від такої страви складно відмовитися. Недорого, смачно і просто!

Розповідаємо, що приготувати на вечерю швидко та легко. Повірте, цей рецепт стане справжньою паличкою-виручалочкою для багатьох господинь.

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.