На Новий рік їх накладатимуть у тарілку по 5 штук: рецепт ситних фаршированих перців. У них є один секрет

Фаршировані перці – страва, яку можна зробити святковою і нарядною. Пропонуємо до вашої уваги новорічний рецепт фаршированих перців. Ця страва може стати зіркою вашого святкового столу.

Фаршировані перці – дуже смачна, але не святкова страва. Зазвичай їх фарширують сумішшю рису та фаршу і тушкують у томатно-сметанній підливці. Та цю страву можна приготувати по-іншому і зробити її не повсякденною, а святковою. Пропонуємо до вашої уваги відмінний рецепт фаршированого перцю з куркою, грибами і без рису.

Необхідні інгредієнти:

  • перець болгарський – 5 шт;
  • цибуля – 100 г;
  • гриби – 400 г;
  • куряча грудинка – 250 г;
  • сметана – 50 г;
  • твердий сир – 100 г;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Для цього рецепту можна обрати будь-який болгарський перець та страва буде ефектнішою, якщо взяти перці різних кольорів. Перці треба розрізати навпіл, плодоніжку залишаємо для краси, а насіння вичищаємо. Викладаємо половинки перців на деко, змащене олією. Всередину кожного перцю кладемо кульку з фольги (щоб під час випікання перець не деформувався) і ставимо випікатись у розігрітій духовці при температурі 200 градусів на 15 хвилин.

Рецепт святкових фаршированих перців з м'ясом, сиром і без рису
Рецепт святкових фаршированих перців з м’ясом, сиром і без рису

Готуємо начинку. Цибулю нарізаємо тонкими напівкільцями і обсмажуємо на вершковому маслі. Гриби (шампіньйони, чи гливи) нарізаємо тонкими смужками і додаємо до цибулі на пательню. Все обсмажуємо 7-10 хвилин.

Куряче філе нарізаємо дрібним кубиком і додаємо до пательні. Тушкуємо все до готовності курки. Вкінці все солимо, перчимо і додаємо спеції за бажанням.

Рецепт святкових фаршированих перців з м'ясом, сиром і без рису
Рецепт святкових фаршированих перців з м’ясом, сиром і без рису

Знімаємо начинку з вогню і тільки тоді додаємо до неї сметану та перемішуємо.

Твердий сир натираємо на дрібній тертці.

Виймаємо напівготові перці з духовки, виймаємо з них фольгу і закладаємо в кожну перчину начинку. Зверху все щедро посипаємо сиром. Ставимо у духовку ще на 7 хвилин при температурі 200 градусів.

Подаємо фаршировані перці гарячими. Така страва відмінно смакує зі свіжими салатами та овочевими закусками.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Леся Нікітюк показала ноги від вух без краплі целюліту: незаміжня краса в екстра-міні. Притула б оцінив

Найвідоміша українська блондинка та знаменита телеведуча Леся Нікітюк схвилювала фанатів новими фото з довгими та стрункими ногами. Світлина зібрала сотні коментарів та компліментів.

Руслана показала свій розкішний екобудинок, в якому є все: сад, город, басейн, студія, сонячні батареї

50-річна Руслана Лижичко уже 29 років живе у парі з Олександром Ксенофонтовим. Разом займаються музикою та започатковують інші проєкти. Одним із них стало зведення екобудинку.

Пиріжки як пух на особливому інгредієнті: для мене це найсмачніша начинка. Всі хто куштують щоразу в захваті

Найсмачніші смажені пиріжки виходять не на молоці, не на кефірі, а на картопляному відварі. Спробуйте приготувати і ви будете в захваті від результату.