facebook

Знаменитий ізраїльський пиріг Бабка з дріжджового тіста і шоколаду печу чи не щодня: вдома завжди є шматочок

Вірогідно за швидкість приготування в усьому світі цінують цей пиріг. До того, як познайомишся з рецептом, важко повірити, що для створення такого красеня знадобиться так мало часу та зусиль.

Здавалося б, звичайне дріжджове тісто, не складна начинка, але, спробувавши пиріг лише один раз, ви стовідсотково будете пекти його знову й знову.

Для випікання пирога вам знадобиться контейнер (форма) за розміром близький до розміру пирога для того, щоб у процесі він не розповзався. Контейнер (форму) попередньо змастіть вершковим маслом. Духовку заздалегідь розігрійте до температури 170 градусів.

Інгредієнти

  • Молоко тепле – 300 мл
  • Яйця – 1 штука
  • Цукор – 100 г
  • Ванільний цукор – 1 чайна ложка
  • Сіль – 1 чайна ложка
  • Дріжджі сухі – 6 г
  • Вершкове масло розтоплене – 100 г
  • Борошно 600 – 650 г
  • Шоколадна паста – 250 г
  • Горіхи подрібнені – 100 г

Приготування

Ізраїльський пиріг Бабка
  1. Приготуймо типове дріжджове тісто. Для цього у тепле молоко вбийте яйце, всипте сіль, ванільний та звичайний цукор. Вінчиком добре все перемішайте до однорідності. Влийте розтоплене вершкове масло та покладіть дріжджі. Знову все ретельно змішайте. Постійно помішуючи, поступово всипайте завчасно просіяне борошно.
  2. Замісіть тісто руками. Воно повинно стати гладеньким та еластичним. Потім покладіть його у миску, накрийте плівкою та поставте у тепле місце підійматися на 1 годину.
  3. Після того тісто обімніть та розділіть на 2 рівні частини. Кожну качалкою розкачайте у прямокутник шириною, рівною довжині форми. Нанесіть рівномірним шаром на всю поверхню шоколадну пасту. Засипте також рівномірно площу горіхами, а потім згорніть прямокутник, починаючи з вузького краю, у щільний рулет.
  4. Тепер гострим ножем розріжте рулет вздовж навпіл та переплетіть частки між собою, як на фото. Покладіть пиріг у форму та випікайте у духовці 35-40 хвилин. Так само поступіть й з другою частиною тіста.

Популярне

Схожі статті

Олександра Кучеренко влаштувала ну дуже сміливий фотосет: а чоловік Дмитро Комаров у курсі?

Ми звикли бачити 26-річну Олександру Кучеренко переважно на спортивних майданчиках, адже дружина Дмитра Комарова працює спортивною журналісткою. Та дівчина не забула й про модельне минуле.

Ідеальний ніс – про такий і мріяла Репяхова: Тіна Кароль показала обличчя зблизька та змусила всіх заздрити

Українська співачка Тіна Кароль зацікавила публіку фотографією з близького ракурсу, де можна детально роздивитися риси обличчя та навіть розгледіти, чи присутні на ньому втручання експертів краси.

38-річна Ольга Цибульська з 9-річним сином виїхала з України за кордон: “Рішення прийнялось в один день”

Українська співачка Ольга Цибульська, як грім серед ясного неба, повідомила, що зібрала 9-річного сина та поїхала за кордон. Чому артистка прийняла рішення поїхати з України читайте у статті.

Як виглядає старша сестра Наталія Могилевської, яка завжди була в тіні зіркової родички: дуже вродлива

Українська співачка Наталія Могилевська має старшу сестру, про яку не знають навіть її найбільші прихильники. Жінка на ім'я Оксана ніколи не прагнула до популярності та медійності.

19-річна донька Полякової Маша розповіла про свого бойфренда, з яким живе у Києві: “Він купив квартиру”

19-річна донька Олі Полякової Маша розповіла про свого бойфренда, з яким зустрічається останні 8 місяців. Дівчина зазначила, що її коханий придбав квартиру, де вони будуть жити разом.

38-річна Христина Остапчук перед тим, як колишній стане батьком втретє, розповіла і про свою вагітність

Вже через місяць відомий український шоумен Володимир Остапчук стане батьком втретє. В цей час його друга дружина Христина Горняк лише мріяти може про материнство