Шоколадний пиріг без яєць і молочних продуктів: дуже економний, готую його у піст. Рецепт із секретом

Ароматний шоколадний пиріг можуть приготувати навіть ті, хто сидить на суворій дієті або тримає піст. У процесі приготування десерта не використовуються яйця та молочні продукти.

Шоколадний пиріг стане головною зіркою святкового столу або звичайного чаювання у будь-який день тижня. Такий апетитний і неймовірно ароматний десерт готується за лічені хвилини, але результат точно потішить тих, хто з’їсть хоча би шматочок випічки. Головною особливістю рецепта є той факт, що він пісний, адже у процесі його приготування ви не використовуєте яйця або будь-які молочні продукти.

Рецепт пісного шоколадного пирога без додавання яєць та молочних продуктів
Рецепт пісного шоколадного пирога без додавання яєць та молочних продуктів

Інгредієнти

Для тіста:

  • 190 г пшеничного борошна;
  • 200 г цукру;
  • 40 г какао-порошку;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 1 чайна ложка соку лимона;
  • 1 чайна ложка ваніліну;
  • 120 мл рослинної олії;
  • 240 мл гарячої води;

Для глазурі:

  • 60 г цукрової пудри;
  • 25 г какао-порошку;
  • 2-3 столові ложки рослинної олії.

Спосіб приготування:

Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте форму для запікання, обсипте її борошном або використовуйте пергаментний папір, аби випічка у процесі приготування не пригорала. У великій мисці змішайте пшеничне борошно, цукор, какао-порошок, розпушувач для тіста та сіль. Додайте сік лимона, ванілін, рослинну олію та гарячу воду. Змішайте отриману суміш із сухими інгредієнтами до отримання однорідного тіста.

Вилийте тісто в підготовлену форму. Випікайте у попередньо розігрітій духовці протягом приблизно 30-35 хвилин або до того часу, поки зубочистка не буде виходити чистою з середини пирога. Дайте випічці охолонути у формі протягом 10-15 хвилин, а потім перекладіть його на тарілку до повного охолодження. Для приготування глазурі, змішайте цукрову пудру та какао-порошок. Додайте рослинну олію та ванільний екстракт, перемішуючи до отримання гладкої консистенції. Ви також можете додати трішки шоколадної глазурі – топлений шоколад з маслом. Рівномірно розподіліть глазур на пирозі. Дайте їй застигнути перед розрізанням та подачею.

Рецепт пісного шоколадного пирога без додавання яєць та молочних продуктів
Рецепт пісного шоколадного пирога без додавання яєць та молочних продуктів

Цей шоколадний пиріг без яєць та молока виходить соковитим і смачним. Спробуйте його на сніданок чи на десерт, особливо якщо ви приділяєте увагу веганському чи безлактозному харчуванню.

Популярне

Схожі статті

Тераса на березі річки: Наталія Могилевська показала частину свого будинку, куди щоранку виходить в халаті

Наталія Могилевська показала розкішну терасу у своєму будинку на березі річки, яку тільки нещодавно закінчила будувати. Співачка зауважила, що тепер має велику родину та усім повинно вистачати місця.

Соковитий, повітряний та ароматний ромовий пиріг до чаю: рецепт з кулінарного зошита мами з усіма секретами

Ромовий пиріг – це класичний десерт, який не залишить байдужим жодного ласуна. Сподіваємося, що цей рецепт стане вашим улюбленим, і ви будете радувати своїх близьких цим ароматним і ніжним пирогом.

Як виглядає реальний чоловік Олени Кравець з “Кварталу 95”: до шлюбу з ним її знали як Лєну Маляшенко

Лєну Маляшенко та Сергія Кравця звів КВК. Вони разом грали у криворізькій команді. У день свого 18-річчя він зізнався в коханні. Весілля зіграли лише через 5 років, коли Олена врешті завагітніла.