Бургери з оселедцем замість простої рибної нарізки на святковий стіл: найкраща закуска в меню на Новий рік

Якщо є бажання зробити фішбургер, з цією метою чудово впорається оселедець. Його треба розробити на філе й замаринувати перед закладанням у булочку.

Вам знадобиться:

4 оселедці.

Для маринаду:

  • 1 л яблучного оцту 6%;
  • 120 г солі;
  • 1 цибулина.

Для заливки:

  • 1 л води;
  • 60 г солі;
  • 60 г цукру;
  • 20 г насіння гірчиці;
  • 2 лаврових листи;
  • 50 мл олії.
Бургер із маринованого оселедця

Рибини позбавте голів, луски, нутрощів. Розділіть кожну тушку оселедця навпіл, щоб вийшло чисте філе. Складіть його в пластиковий контейнер і залийте маринадом. Кількість інгредієнтів вказана на 1 кг риби. Тож враховуйте вагу оселедця.

Бургер із маринованого оселедця

Якщо у вас немає яблучного оцту, можете взяти звичайний білий, але розведіть його водою, щоб він став 6%, а не 9%. В місткість з оцтом додайте сіль. А обчищену й нарізану півкільцями цибулину відправте відразу до оселедця.

Сіль розколотіть і залийте рідину в рибу. Накрийте кришкою та відправте до холодильника на 8-10 годин. Тим часом приготуйте рідину для заливки, яка теж має настоятися якийсь час.

Бургер із маринованого оселедця

Закип’ятіть воду в каструлі. Додайте сіль, цукор, насіння гірчиці, лавровий лист. Влийте олію. Ретельно перемішайте гарячу суміш. Накрийте кришкою та залиште для остигання та просочування спеціями.

Дістаньте контейнер з оселедцем. Філе має стати білуватим та пружним. Промийте половинки під холодною проточною водою близько 1,5 хвилини. Дайте стекти зайвій рідині й перекладіть тушки в сухий контейнер. Залийте розсолом зі спеціями, який приготували завчасно.

Бургер із маринованого оселедця

Цибулю з попереднього розсолу витягніть, обмийте під краном і додайте до оселедця. Все перемішайте, накрийте щільно кришкою і знову відправте до холодильника. Тепер на 1 добу.

Бутербродний маринований оселедець готовий. Дістаньте філе з маринаду, зніміть шкуринку, підчіплюючи ножем. Беріть булочку для гамбургера, розріжте навпіл, не дорізаючи до краю. На низ викладіть цибулю з гірчицею. Потім одне філе, розрізавши його навпіл і виклавши обидві половинки. Додайте зверху ще цибулі. Бургер з оселедцем готовий.

Тим, хто хоче приготувати суші-бургер, пропонуємо скористатися ось цим відеорецептом:

Популярне

Схожі статті

До чаю готую нашвидкуруч швидкий пиріг із начинкою: тісто замішую вінчиком, навіть руки залишаються чисті

Коли хочеться попити чайку з чимось смачненьким, відразу згадайте цей рецепт. Тісто заливне, тому готується дуже швидко. Ароматна начинка додає особливої нотки смаку.

Актриса “Дизель Шоу” Вікторія Булітко показала свого майбутнього чоловіка: ви думали, це Сморигін, але ні

Вікторія Булітко настільки закохана й щаслива, що хоче розповісти про своє кохання всьому світу. На закиди, що щастя любить тишу, не зважає, а всіляко афішує свого обранця.

Так ось чому Jerry Heil не повернулася до України після “Євробачення”: закрутила роман з учасником конкурсу

Коли Альона Альона повернулася до Києва після тріумфу на "Євробаченні", всі здивувалися: де її партнерка Jerry Heil? Версій щодо зникнення другої учасниці дуету є кілька.