Цей смак неможливо забути. Пиріг, який підкорив Інтернет: напрочуд вдалий і смачний рецепт без заморочок

Якщо немає часу на щось вишукане, можна спекти швидкий пиріг до чаю. Тим паче, що у коморі завжди знайдеться баночка застарілого варення. Ось воно й стане основою нашої випічки.

Вам знадобиться:

  • 1,5 скл. варення;
  • 0,33 скл. молока;
  • 0,33 скл. олії;
  • 1,5 скл. борошна;
  • 2 ст.лож. сметани;
  • 1,5 ч.лож. соди;
  • 1 ч.лож. ванільного цукру.
Швидкий пиріг із застарілого варення

Цей бісквіт без яєць готується настільки швидко, що першим ділом треба увімкнути духовку, виставивши температуру 180 градусів. Заразом дістаньте форму, в якій випікатимете торт.

З яких фруктів зварене варення, неважливо. Бажано, щоб воно було густим, а то вийде не пиріг, а каша. Шматочки фруктів лише підсилять смак. Якщо сметани в холодильнику не знайшли, додайте трішки більше молока. Молочний напій також можете замінити кефіром, сироваткою. А якщо дотримуєтеся посту, то звичайною водою.

Швидкий пиріг із застарілого варення

У глибокій мисці змішайте варення, молоко, сметану й олію. Суміш має стати однорідною. Борошно перед додаванням у тісто обов’язково просійте. Коли додаватимете останню порцію борошна, всипте заразом соду та ванільний цукор. Якщо у вас ванілін, то покладіть зовсім трішки на кінчику ножа.

Швидкий пиріг із застарілого варення

Щойно маса почне пускати пухирці, перелийте її у форму та відправте у духовку. Не забудьте змастити її олією або скористайтеся аркушем пергаменту. Випікатиметься пиріг із варення близько 25 хвилин. Якщо буде недостатньо готовим, потримайте ще 3-5 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою. Якщо проткнути тісто й витягнути, вона має бути сухою. Це свідчить про готовність.

Швидкий пиріг із застарілого варення

Пиріг виходить пишним й дуже ароматним. Прикрашайте випічку на власний смак. Можете просто притрусити цукровою пудрою чи прикрасити ягодами. Якщо розрізати корж навпіл і промастити сметанним кремом, вийде справжній торт.

Популярне

Схожі статті

Ця закуска зі святкового столу завжди зникає першою: курячі трубочки з зеленою цибулею та плавленим сирком

Коли справа доходить до святкового столу, хочеться здивувати гостей не лише смаком, але й виглядом страв. Трубочки з курячої грудки із зеленою цибулею та плавленим сирком — саме те, що треба.

Найсмачніший яблучно-карамельний пиріг: французький “Тарт Татен”. Десерт, який смакує з морозивом. Рецепт

Рецепт яблучно-карамельного пирога, який сподобається як дорослим, так і дітям. Розповідаємо, як спекти справжній французький пиріг із ідеальною начинкою.

“Я став батьком”: Волошин після розлучення з Трінчер обзавівся нащадком. Фоловери почали “розслідування”

Олександр Волошин приголомшив публіку новиною про те, що втретє став батьком. З нагоди цієї події блогер опублікував цікаві кадри у своєму фотоблозі.