Тушкую буряк із цибулею на вечерю до картоплі чи м’яса: ще й про запас у морозилку складаю

Смажений буряк із цибулею можна вживати у гарячому чи холодному вигляді. Він стане чудовою закускою або гарніром до червоного м'яса чи курки. Врешті можна намастити на бутерброд.

Вам знадобиться:

  • 500 г буряка;
  • 100 г цибулі;
  • 50 мл олії;
  • сіль.
Тушкований буряк із цибулею на вечерю

Бурячки вимийте, дайте їм просохнути. Обчистьте від шкірочки та натріть на тертушці з великими отворами. Цибулю обчистьте від лушпиння, промийте та обсушіть. Наріжте дрібненько.

Цибулю можете брати будь-яку – білу чи фіолетову або зробіть поєднання двох видів. Перед нарізанням вмочіть ніж у воду, цибулю теж намочіть. Таким чином удасться вберегти очі від сліз під час роботи на кухні.

Тушкований буряк із цибулею на вечерю

На пательню, яка стоїть на вогні, влийте рафіновану олію. Обирайте сорт із високою температурою задимлення. Додайте цибулю й смажте на середньому вогні 3 хвилини. Постійно перемішуйте. Коли стане прозорою, всипте буряк. Вогонь прикрутіть до мінімуму.

Тушкований буряк із цибулею на вечерю

Сковорідку накрийте кришкою, потушіть 20 хвилин, час від часу перемішуючи. Якщо буряк сухуватий, влийте трішечки води. Якщо не надто солодкий, додайте цукру. Орієнтуйтеся на власний смак.

Тушкований буряк із цибулею на вечерю

Коли буряк буде готовий, плиту вимкніть, а овоч з пательні не поспішайте виймати – нехай постоїть ще трішки під кришкою. Після цього можете подавати до столу. У такому вигляді буряк не може не сподобатися.

Якщо зготували тушкованого буряка більше, ніж можете з’їсти, решту складіть у харчовий лоток і відправте до морозилки. За потреби дістанете й розморозите у мікрохвильовій печі чи природним шляхом. Тож клопоту з приготуванням вечері буде значно менше.

Популярне

Схожі статті

Де сьогодні Віктор Андрієнко, український батько “Шоу довгоносиків”: він тривалий час працював на росіян

Сьогодні Віктор Андрієнко — це не просто актор, а людина, яка пройшла складний шлях, залишившись улюбленцем глядачів різних поколінь — як тих, хто пам'ятає "Шоу довгоносиків", так і молоді.

Павло Зібров з нагоди 30-ї річниці ніжно та романтично звернувся до коханої жінки: “Наші долі повінчані”

Як відомо, шлюби укладаються на небесах. Для когось ця фраза є досить банальною, заїждженою, тільки не для родини Марини та Павла Зібрових, які днями відсвяткували круглу дату свого вінчання.

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.