Із залишків м’ясної тарілки після Нового року готую піцу: тісто листкове, а пікантний соус роблю сама

Практично в кожній родині після новорічного столу залишається купа продуктів – м'ясна нарізка, овочі, оливки тощо. Все це не потрібно викидати. Розморозьте шматочок листкового тіста й зробіть піцу.

Вам знадобиться:

  • 250 г дріжджового листкового тіста.

Для соусу:

  • 75 мл води;
  • 2 ст.лож. томатної пасти;
  • 0,5 цибулини;
  • 0,5 червоної солодкої перчини;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ст.лож. олії;
  • 0,5 ч.лож. цукру;
  • 1 дрібка перцю чилі.

Для начинки:

  • 150 г копченої ковбаси;
  • 100 г твердого сиру;
  • 1 помідор;
  • 0,5 болгарської перчини;
  • 40 г оливок.
Піца на листковому тісті з новорічних залишків

Список інгредієнтів для начинки можете варіювати залежно від залишків продуктів у холодильнику. А от соус приготувати обов’язково спробуйте, бо з кетчупом вийде не настільки смачно.

Почніть із приготування соусу. Болгарський перець та цибулю наріжте дрібними кубиками. Часник подрібніть ножем дуже дрібненько. В пательню налийте олію та поставте на вогонь, щоб розігрілася.

Піца на листковому тісті з новорічних залишків

Перекладіть туди цибулю з часником. Нехай спасеруються 2-3 хвилини. Додайте солодкий перець й обсмажуйте ще 2 хвилини, час від часу перемішуючи. Додайте томатну пасту. Ще раз перемішайте.

Долийте воду. Посоліть і поперчіть соус. Тушіть під кришкою близько 7 хвилин. Додайте цукор та перець чилі на кінчику ножа. Якщо не любите надто перчене, чилі пропустіть. Щоправда, в такій кількості він надасть соусу лише пікантності, а не гіркоти. Перекладіть соус у блендер й подрібніть до однорідності.

Піца на листковому тісті з новорічних залишків

До начинки, окрім вищенаведеного переліку, можете додавати будь-які продукти, що залишилися від новорічного застілля – варену ковбасу, шинку, гриби тощо. Половинку солодкої перчини наріжте кружальцями.

Ковбаса, напевно, вже нарізана кружальцями. Помідори теж мають бути кружальцями. Сир натріть на тертушці з великими отворами. Беріть будь-який, що залишився на сирній тарілці – твердий, напівтвердий, моцарелу тощо. Оливки позбавте від кісточки й наріжте кружальцями.

Піца на листковому тісті з новорічних залишків

Тісто попередньо розморозьте. Присипте борошном і розкачайте на тонкий корж завтовшки 2-3 мм. Виріжте коло. Відступіть від країв 1 см, намалюйте менше коло. В середині його зробіть наколи виделкою, щоб під час випікання маса не пішла пухирцями.

Змастіть поверхню тіста без бортиків соусом. Поставте до духовки, яка розігріта до 200 градусів, на 5 хвилин, щоб трішки прихопилося, а бортики збільшилися в розмірах. Викладіть начинку. Зверху присипте натертим сиром. Поставте назад до духовки, зменшивши температуру до 180 градусів. Запікайте 10-15 хвилин у залежності від особливостей вашої духовки.

Популярне

Схожі статті

Ця гречка смачніша за м’ясо – просто змішайте з яйцем і вийде делікатес: незвичайний рецепт на турецький лад

Приготувати гречку смачно вийде у кожної господині, а сподобається ця страва навіть тим, хто ніколи в житті не полюбляв цю кашу. Ділимось цікавим рецептом.

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.