Я й подумати не могла, що пиріг – це настільки легко: найпростіший рецепт вишневої випічки у домашніх умовах

Вам може здаватись, що приготування пирога – це надскладна задача. Втім, насправді у цьому немає нічого важкого. Все, що потрібно – декілька простих порад від знавців.

Цей смачний десерт варто приготувати хоча б заради аромату, який заповнить всю вашу оселю під час випікання. Ніжна випічка з кисло-солодким присмаком не залишить нікого байдужим. Господиням цей рецепт сподобається не лише бюджетністю та простотою приготування, але й відсутністю потреби витрачати на випікання пирога декілька годин. Все відбудеться швидко та легко – якщо прикрасити готову випічку глазур’ю, то такий десерт можна навіть подати до святкового столу.

Простий і швидкий рецепт смачного вишневого пирога, який сподобається всім
Простий і швидкий рецепт смачного вишневого пирога, який сподобається всім

Інгредієнти

Для тіста:

  • 250 г пшеничного борошна;
  • 100 г цукру;
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. ложки холодної води;

Для начинки:

  • 500 г вишень;
  • 100 г цукру;
  • 2 ст. ложки кукурудзяного крохмалю.

Спосіб приготування:

У мисці змішайте борошно, цукор і сіль. Додайте нарізане холодне масло і розтирайте отриману масу пальцями або робіть це виделкою до отримання “крихкого” тіста. Додайте в миску яйце та холодну воду. Замішуйте тісто вінчиком або руками, поки воно не стане однорідним. Покладіть тісто в холодильник і залиште його на пів години. В окремій мисці змішайте вишні з цукром і крохмалем. Ваша начинка для пирога готова.

Розкачайте тісто на злегка присипаній борошном робочій поверхні. Розкачувати тісто потрібно до розміру своєї форми для випікання. Перекладіть тісто у цю форму, акуратно поправляючи його краї. Рівномірно розподіліть вишневу начинку по тісту. За бажання, можна відділити від тіста невелику частину, нарізати її на смужки та прикрасити верх пирога. Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте пиріг протягом 40-50 хвилин.

Простий і швидкий рецепт смачного вишневого пирога, який сподобається всім
Простий і швидкий рецепт смачного вишневого пирога, який сподобається всім

Перед подачею залиште пиріг ненадовго, аби він охолонув. Куштуйте готовий десерт із цукровою пудрою, улюбленим джемом або кулькою пломбіру. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.

Ех, Слава, а міг би стати зятем крутого олігарха: Дьомін розповів, чому не склалися його стосунки з мажоркою

Слава рідко розповідає про своє особисте життя, але його коментарі дозволяють скласти уявлення про нього самого. Нещодавно він поділився однією історією своїх стосунків, що викликала певний резонанс.

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.