Крутіше, ніж біляші, смачніше, ніж чебуреки. Я готую їх щодня: міні піци – хоч в дорогу, хоч на перекус

Ця страва дійсно готується дуже швидко. Певний час витрачається лише на приготування тіста, а все інше й навіть випікання, займає лічені хвилини. Практична ж користь та смак вам точно сподобаються.

Дехто вважає, що у рецепті не вистачає кислинки та гіркуватості. Але ці нюанси кожен в змозі створити самотужки, додавши у складники, наприклад, мариновані огірки або оливки. Взагалі начинка не претендує на ідеальну. Створіть на основі цього рецепта свій шедевр.

Окрім продуктів потрібно буде підготувати духовку, розігрівши її до 220° С. Деко, на якому ви будете випікати, краще застелити пергаментом або кулінарним папером, змащеним рослинною олією.

Інгредієнти

  • Молоко тепле 150 мл
  • Дріжджі сирі 5 г
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Оливкова олія 50 мл
  • Борошно 400 г

Приготування

Вдалий рецепт міні піци
  1. Спочатку у тепле молоко покладіть дріжджі та добре їх розмішайте разом з цукром. Накрийте та потримайте, щоб побачити, що вони підійшли, 5-7 хвилин.
  2. Після того, як ви впевнитись, що дріжджі працюють, влийте спочатку оливкову олію, а потім поступово всипайте порціями борошно та замішуйте тісто.
  3. Коли сформуєте з тіста гладеньку кулю, то покладіть її у миску, накрийте плівкою та дайте тісту піднятися у теплому місці протягом 20 хвилин.
  4. Потім розділіть його на 6 рівних частин. З кожної сформуйте кульку, накрийте їх плівкою та дайте відпочити 5-7 хвилин.
  5. Тепер розкачайте кожну кульку у невеличкий коржик із заглибленням, як на фото. Розкладіть їх на деко. Змастіть збитим до однорідності жовтком, а потім вичавіть на кожен по 2 см кетчупу та майонезу. Змішайте пензликом та розподіліть по поверхні.
  6. Далі викладайте начинку. Наприклад: порізана дрібно ковбаса, потім — порізані солодкий перець та свіжа зелень. На останок посипте зверху натертим твердим сиром.
  7. Відправте деко у духовку на 10 хвилин.

Популярне

Схожі статті

Ця гречка смачніша за м’ясо – просто змішайте з яйцем і вийде делікатес: незвичайний рецепт на турецький лад

Приготувати гречку смачно вийде у кожної господині, а сподобається ця страва навіть тим, хто ніколи в житті не полюбляв цю кашу. Ділимось цікавим рецептом.

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.