Цей десерт у радянських столових розмітали за хвилину: тістечко “Картопля”. Рецепт по ГОСТу за тех-картою

Скільки господинь, стільки й рецептів тістечка "Картопля". Тим часом існують стандарти, за якими готувалися ці солодощі в радянських їдальнях. Сьогодні спробуємо саме такий рецепт.

Вам знадобиться:

  • 200 г здобних сухарів;
  • 120 г вершкового масла;
  • 125 мл молока;
  • 3 ст.лож. какао-порошку;
  • 100 г цукру;
  • 1 ст.лож. коньяку;
  • 1 ст.лож. цукрової пудри.
Тістечко Картопля за ГОСТом

Спочатку беріться за сухарі. Для тістечка “Картопля” їх потрібно перебити в блендері на дрібну крихту. У сотейнику змішайте цукор, дві третини порції какао-порошку та молоко. Поставте каструлю на плиту. Нехай закипає, а ви постійно перемішуйте, щоб нічого не пригоріло.

Тістечко Картопля за ГОСТом

Маса має вийти однорідною, без жодних грудочок. Додайте масло. Його дістаньте з холодильника завчасно, щоб трішки розм’якло. Перемішуйте, допоки масло не розчиниться.

Тепер всипайте сухарі. Ретельно перемішайте масу і відставте на пів години, щоб сухарики набрякли. Коли тісто прохолоне, відправте його до холодильника. Діставши, сформуйте тістечка овальної форми.

Тістечко Картопля за ГОСТом

Рештки какао-порошку змішайте з цукровою пудрою. Обваляйте стовпчики в цій суміші й викладіть на тарілку. Тепер можете частувати домашніх та рідню. Як бачите, обійшлося без випікання.

Тістечко Картопля за ГОСТом

Звісно, слабко віриться, що в радянських їдальнях міг бути присутній коньяк серед інгредієнтів, тим паче навряд чи подібне робилося в шкільних чи студентських закладах громадського харчування.

Тож сміливо можете замінити цей інгредієнт будь-яким сиропом. Готові тістечка “Картопля” обов’язково припадуть до вподоби як дорослим, так і малечі. Якщо люду до чаю зібралося чимало, сміливо подвоюйте кількість інгредієнтів – з’їдять усе.

Популярне

Схожі статті

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.

Ех, Слава, а міг би стати зятем крутого олігарха: Дьомін розповів, чому не склалися його стосунки з мажоркою

Слава рідко розповідає про своє особисте життя, але його коментарі дозволяють скласти уявлення про нього самого. Нещодавно він поділився однією історією своїх стосунків, що викликала певний резонанс.

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.