Чоловік думав, що це дорога каша: як приготувати перловку на вечерю? Цей рецепт став перлиною мого меню

Зазвичай, більшість ігнорує перлову крупу на гарнір. Натомість якщо правильно обробити крупу з урахуванням деяких нюансів, вийде розсипчаста, корисна й ситна перлова каша.

Подейкують, що нині з дійсно натуральних круп залишилася лише перлова. Тож обов’язково включайте цю кашу в раціон. Вона не лише смачна, але й дуже корисна.

Вам знадобиться:

  • 100 г перлової крупи;
  • 30 г вершкового масла;
  • 0,7 л води;
  • 1 дрібка солі.
Як правильно приготувати перлову кашу

Переберіть перлову крупу, відкинувши сміття, ушкоджені зерна та личинки, якщо є. Промивайте, доки вода не стане прозорою. Лише в такому разі вдасться добитися розсипчастості каші.

Якщо є можливість, залийте крупу холодною водою та витримайте кілька годин або й цілу ніч. Тоді каша звариться набагато швидше. Воду від замочування перед приготуванням доведеться злити.

Як правильно приготувати перлову кашу

Перекладіть перловку у каструлю, в якій збираєтеся варити кашу. Бажано, щоб посуд мав товсте дно. Це буде гарантією, що страва не підгорить. Залийте водою, але не з-під крана. Беріть фільтровану чи бутельовану.

Вода має покривати крупи на 2 см. Посоліть. Увімкніть середній вогонь. Дочекайтеся, поки закипить. Зніміть шумівкою піну. Зменште вогонь до мінімуму. Варіть під кришкою не менше 30 хвилин.

Як правильно приготувати перлову кашу

За цей час зайва рідина випарується, а перловка буде зернятко до зернятка. Додайте вершкове масло. Коли воно розтане, перемішайте крупу. Зніміть з плити й дайте постояти 10 хвилин.

Як правильно приготувати перлову кашу

Якщо готуєте перлову кашу в піст, можете замість вершкового масла застосувати соняшникову, оливкову чи будь-яку іншу олію. Перлову кашу подавайте до столу гарячою.

Популярне

Схожі статті

Цей рецепт салату мало хто знає! Нереально смачне поєднання звичайних овочів: весь секрет у заправці

Салат з капустою в поєднанні з іншими овочами виходить мега смачним, корисним і вдало урізноманітнить ваше щоденне меню. Обов'язково спробуйте!

“Скоро буде”: Вікторія Булітко з “Дизель Шоу” після заручин заінтригувала чутками про поповнення з нареченим

Вікторія Булітко захопила мережу кадрами з нареченим-красенем і заінтригувала новиною про поповнення. Детальніше акторка написала у своєму Instagram.

І роки на ній не відбиваються: Алла Мазур вийшла у світ з ідеальним “бейбі-фейс”. Невже зробила підтяжку?

Алла Мазур завжди привертала увагу своїм професіоналізмом та чарівністю. Однак останнім часом шанувальники та глядачі не могли не помітити, що 58-річна жінка виглядає значно молодшою за свій вік.