facebook

Це не торт, а пухнаста хмаринка: рецепт йогуртового десерту. Смачно навіть під час приготування

Цей торт без перебільшення нагадує повітряні хмари завдяки неймовірно ніжній текстурі. Присутність у складі йогурту робить його напрочуд кремовим та ароматним.

Разом з тим приготувати такий витвір зможе не тільки досвідчений кулінар, а й початківець та й навіть дитина-підліток. Що вже казати про те, що часу таке приготування забирає зовсім не багато. Тож такий рецепт є справжньою паличкою-виручалочкою, коли виникає потреба спекти щось на швидкоруч.

Окрім набору продуктів вам знадобиться заздалегідь розігріта до температури 170° C духовка, та роз’ємна форма, на дно якої покладіть промаслений пергамент, а борти змастіть вершковим маслом та посипте тонким шаром борошна. Для зручності збивання скористуйтеся міксером.

Інгредієнти

  • Йогурт натуральний без домішок та цукру 350 г
  • Яйця курячі середнього розміру 4 штуки
  • Цукор 100 г
  • Сіль дрібна 1/3 чайної ложки
  • Крохмаль кукурудзяний 50 г
  • Цукрова пудра для посипання

Приготування

Рецепт йогуртового торта
  1. Перш за все яйця розділіть на білки та жовтки. Спочатку потрібно займатися жовтками, тому на певний час варто відправити білки у холодильник. Так вони краще збиватимуться.
  2. А поки що за допомогою міксера збийте дуже добре жовтки з цукром до однорідної щільної маси, після чого, не припиняючи роботи міксера, всипте кукурудзяний крохмаль та додайте йогурт. Ця маса повинна певною мірою збільшитися в об’ємі.
  3. Тепер дістаньте з холодильника білки та збийте їх  міксером на високих обертах разом з сіллю до  так званих “високих піків”.
  4. Далі за допомогою лопатки поєднайте обережно разом білкову та жовткову суміш.
  5. Після того викладіть тісто у форму й відправте її у розігріту духовку на середній рівень випікатися протягом приблизно 50 хвилин.
  6. Готову випічку вийміть з форми та після охолодження посипте цукровою пудрою.

Популярне

Схожі статті

“Тепле море, кохання”: старша донька Мозгової та Пономарьова насолоджується життям разом з обраницею

Ні для кого не секрет, що старша донька Олени Мозгової та Олександра Пономарьова Зоя виросла й обрала собі до пари не чоловіка, а дівчину. Нині пара закоханих відпочиває в Албанії.

Зізнання в коханні та 25 червоних троянд: відомий ведучий зізнався у коханні Златі Огнєвіч під час ефіру

Ведучий "Люкс ФМ" Артур Адамов неодноразово наголошував в ефірі, що неабияк симпатизує Златі Огнєвіч. Справи дійшли до того, що закоханий чоловік відправив співачці відразу 25 червоних троянд.

Осінній вайб захопив Могилевську, Бабкіна, Шовковського, Матвієнко: замилували фото на тлі жовтого листя

Зірки вирішили зупинитися на мить і помилуватися красою природи. А жовтень нині радує нас золотим листям, меланхолійним настроєм та останніми погожими сонячними днями.

“Ласкавий жовтень”: Наталка Могилевська не стрималася й повалялася на зеленій травичці на очах у всіх

Наталія Могилевська погожої жовтневої днини вбралася у білі широкі штани та чорний плащ і вийшла помилуватися красою природи. Захопилася так, що навіть на зеленому пагорбі трішки повалялася на землі.

Святослав Вакарчук у порваному светрі подякував за 5 концертів, 2 з яких було зірвано: ось таке неподобство

Гурт "Океан Ельзи" відіграв 5 концертів поспіль у Палаці Спорту з нагоди 30-річчя. Щоразу зал забитий ущерть. Святослав Вакарчук подякував усім присутнім на дійстві, попри непорозуміння, що виникли.

“З візою сталися проблеми”: донька Олі Полякової 19-річна Маша так і не поїхала до Америки на навчання

У 2022 році Оля Полякова хвалилася, що старша донька Маша навчатиметься у музичному коледжі в Англії. Згодом говорила, що дівчина перевелася до американського Берклі. Де вона насправді?