Цей салат раніше готували на кожну гулянку. Удосконалила рецепт: б’є всі рекорди по швидкості приготування

Цей салат з оселедцем дуже простий та інгредієнти в ньому ідеально поєднуються між собою, утворюючи цілу гаму смаку. Такий салат можна їсти навіть без доповнення, адже він досить ситний.

Що може бути смачнішим, ніж оселедць з картопелькою?! Це поєднання дуже вдале і неймовірне смачне. Пропонуємо до вашої уваги рецепт салату, в якому основними інгредієнтами слугують саме оселедець та картопля. Очевидно, що ця страва не може бути не смачною.

Необхідні інгредієнти:

  • картопля – 400 г;
  • слабосолений оселедець – 350 г;
  • капуста – 250 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • зелений горошок – 350 г;
  • сік одного лимона;
  • кріп – 1 пучок;
  • рослинна олія – 3-5 ст.л;
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і перекладаємо у невелику миску. На цибулю видавлюємо 1 лимон і перемішуємо. Відставляємо цибулю маринуватися.

Картоплю очищаємо і нарізаємо на крупні кубики. Картоплю перекидаємо у сотейник, заливаємо водою, підсолюємо і варимо до готовності.

Рецепт смачного і соковитого салату з оселедцем і картоплею
Рецепт смачного і соковитого салату з оселедцем і картоплею

Білокачанну або пекінську капусту нарізаємо тонкими смужками і перекладаємо в салатник. Кріп нарізаємо дрібно і перекладаємо ло капусти.

Філе слабосоленого оселедця нарізаємо тонкими смужками і перекладаємо в салатник.

Відварену картоплю проціджуємо через сито і промиваємо холодною водою і ще теплою додаємо до салату. Також в салатник додаємо зелений горошок і замариновану цибулю без рідини.

Рецепт смачного і соковитого салату з оселедцем і картоплею
Рецепт смачного і соковитого салату з оселедцем і картоплею

За бажанням зелений горошок в цьому салаті можна замінити зеленим яблуком. Для цього яблуко потрібно очистити від шкірки, нарізати на тонкі пластинки і збризнути лимонним соком.

Салат солимо, перчимо і щедро додаємо олію. Для цього салату ідеально підійде духмяна нерафінована соняшникова олія. Також за бажанням можна додати для заправки французьку гірчицю у зернах. Ретельно перемішуємо.

Салат готовий, смачного!

Популярне

Схожі статті

Класика, що пережила час! Популярний рецепт свекруха привезла з Іспанії і здивувала: хек у зеленому соусі

Серед багатого кулінарного спадку Іспанії є страви, які підкорили серця гурманів по всьому світу. Однією з таких є хек в ароматному зеленому соусі.

Донька Алена Делона розповіла про перший період життя без батька: “Місяць без моєї руки у твоїй”

Минув місяць з того дня, як великий Ален Делон пішов у вічність, і цей час став особливо важким для його доньки Анушки. Кожен, хто втрачав рідних, добре знає, як болісно переживати саме перші дні.

Тіна Кароль перехопила естафету від Pianoбоя: поп-діва буде обирати пісні для Нацвідбору на Євробачення

Українська поп-діва Тіна Кароль отримала почесну роль музичної продюсерки Нацвідбору на Євробачення-2025, замінивши на цій посаді Дмитра Шурова, всім відомого як Pianoбой.