Якщо гості неочікувано завітали, порадуйте їх віденським печивом: готується на раз-два, на смак – ідеально

Рецепт цього популярного печива багатьом дорослим людям відом ще з дитинства, коли мами, відпрацювавши день на роботі, ввечері пекли нашвидкуруч смаколик до чаю.

Не втратив він своєї популярності й зараз, бо у більшості сучасних мам також не вистачає часу на кулінарні шедеври, а побалувати домашньою випічкою дітлахів все ж таки хочеться. Ось тут на допомогу й приходить саме цей рецепт швидкого віденського печива на соді.

Інгредієнти, як ви здогадалися, прості й доступні, але окрім них вам знадобиться деко, застелене пергаментом, та духовка, заздалегідь розігріта до температури 200°C.

Інгредієнти

  • Яйця курячі середнього розміру 3 штуки
  • Маргарин вершковий або масло 150 г (розтоплене)
  • Пшеничне борошно 3 склянки об’ємом 200 мл
  • Цукор 200 г
  • Гашена оцтом сода 0,5 чайної ложки
  • Варення густе або джем 1-1,5 склянки

Приготування

Віденське печиво на соді
  1. Оскільки для приготування начинки практично нічого на потрібно робити, то головне — це приготувати тісто. Для цього спочатку у зручному посуді збийте вінчиком яйця з цукром так, щоб цукор майже розчинився, а потім влийте розтоплене масло та додайте гашену оцтом соду. Знову все збийте.
  2. Окремо просійте борошно, а потім всипайте його поступово порціями у яєчно-масляну суміш й замішуйте тісто спочатку лопаткою, а потім руками на робочій поверхні, присипаній борошном.
  3. Коли тісто стане гладеньким та еластичним, розділіть його на 2 частини. 1/3 частину загорніть у плівку та покладіть у морозильник на 30 хвилин.
  4. 2/3 частини тіста розкачайте у прямокутний пласт товщиною до 1 см та покладіть на підготовлене деко.
  5. Рівномірно на всю поверхню нанесіть варення, а потім зверху натріть на великій терці частину тіста з морозилки. Цей шар повинен бути рівномірним та досить щільним.
  6. Тепер відправте деко у духовку на 30 хвилин.
  7. Готовий виріб дістаньте з духовки та поріжте на невеликі прямокутники у вигляді печива.

Популярне

Схожі статті

Донька легендарної Ніни Матвієнко Тоня розповіла, де зараз її рідні брати: кожен обрав свій шлях

Після того, як не стало легендарної Ніни Матвієнко, її донька Тоня вперше розповіла, де зараз її старші брати, чим займаються та чи спілкуються вони між собою.

Романтичні обійми та щирі усмішки: Алла Пугачова показала, як провела час з Галкіним на шикарній яхті

Алла Пугачова показалася в обіймах свого коханого Максима Галкіна. Романтичні фото з відпочинку на яхті співачка опублікувала на своїй сторінці в Instagram.

Треба ставити крапку: Дмитро Коляденко розповів, що причиною його невдалого особистого життя є Ірина Білик

Відомий український шоумен і танцівник Дмитро Коляденко нещодавно дав відверте інтерв'ю, в якому розповів про причини своїх невдалих особистих стосунків.