Домашній торт, який ніколи мені не набридне. Без випічки: ефектний рецепт для гостей і просто так до чаю

Готується цей тортик дуже легко. Достатньо нарізати пряники та банани й залити сметаною та виділити час на просочування. Духовку вмикати не доведеться взагалі.

Вам знадобиться:

  • 300 г пряників;
  • 350 г сметани;
  • 2 банани.
  • Для глазурі:
  • 1 ст.лож. цукру;
  • 1 ч.лож. какао;
  • 1 ст.лож. молока;
  • 1 дрібка ваніліну;
  • 1 ч.лож. вершкового масла.
Торт без випікання з бананами та пряниками

Пряники можете брати будь-які. А сметану бажано обирати якомога густішу. Два пряники відкладіть на крихту для прикраси. Решту наріжте тонкими пластинами завтовшки 5 мм. Так вони краще всотають крем.

Сметану викладіть у глибоку мисочку. Збийте її міксером на високій швидкості, щоб вийшла пишна густа маса. Мисочку з круглим дном вистеліть поліетиленовою плівкою. Щоб плівка не зісковзувала, змочіть дно й боки миски водою.

Торт без випікання з бананами та пряниками

Змастіть дно плівки кремом і викладіть пряники в один шар. Змастіть пряники сметанною масою. Банани вимийте, позбавте шкуринки. Наріжте плоди тонкими кружальцями. Викладіть шар бананів. Змастіть кремом.

Торт без випікання з бананами та пряниками

Так і продовжуйте чергувати шари тортика, змащуючи сметаною. Верхнім шаром мають бути пряники без крему. Затягніть торт харчовою плівкою. Поставте в холодильник на 2 години, щоб інгредієнти просочилися.

Коли дістанете, переверніть на дошку. Зніміть поліетилен, підрівняйте ножем поверхню. Два пряники перетворіть на крихту за допомогою блендера. Присипте тортик крихтами, притискаючи їх руками до поверхні.

Торт без випікання з бананами та пряниками

У кухлик влийте молоко, всипте какао, цукор, ванілін, додайте вершкове масло. Перемішайте. Варіть 5 хвилин на повільному вогні, постійно перемішуючи. Маса має стати однорідною.

Коли трішки прохолоне, перекладіть у кондитерський мішечок і прикрасьте десерт глазур’ю. Знову відправте до холодильника. За пів години торт без випічки буде готовим до вживання. Можете спробувати й такий рецепт десерту:

Популярне

Схожі статті

“Я став батьком”: Волошин після розлучення з Трінчер обзавівся нащадком. Фоловери почали “розслідування”

Олександр Волошин приголомшив публіку новиною про те, що втретє став батьком. З нагоди цієї події блогер опублікував цікаві кадри у своєму фотоблозі.

Тіна Кароль подала знак, що завершує кар’єру співачки: зірка натякнула, якій справі тепер присвятить себе

Останнім часом набирає обертів новий проєкт Тіни Кароль, яким поп-діва захопилась настільки, що її сольна кар'єра опинилась на другому плані.

Ах, як же це смачно! Мене й просити не треба, сама готую щодня: тістечка з арахісом без духовки та яєць

Якщо ви шукаєте десерт, який можна приготувати так, щоб вразити гостей — тістечка з арахісом без духовки та яєць – саме те, що вам потрібно.