Пташине молоко в стакані – швидкий та смачний десерт, який можна приготувати на День Валентина

День всіх закоханих асоціюється не лише з квітами і подарунками, а й з солодкими смаколиками. Пропонуємо вашій увазі рецепт десерту, який точно здивує вашу половинку.

Пташине молоко – дуже популярний десерт, який люблять і дорослі і діти. Цей десерт підкорив ласунів своєю легкою, невагомою структурою і ніжним смаком. У класичному рецепті суфле готується на яєчних білках. Та існує багато варіацій цього десерту. Пропонуємо до вашої уваги один з найростіших рецептів “Пташиного молока”, який не менш смачний за класичний рецепт. Готується він на сметані.

Необхідні інгредієнти:

  • сметана – 500 г;
  • желатин – 15 г;
  • цукрова пудра – 150 г;
  • чорний шоколад – 80 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • вода – 70 мл.

Спосіб приготування:

Желатин заливаємо холодною водою, перемішуємо і залишаємо на 10-15 хвилин.

Викладаємо у глибоку миску сметану і додаємо цукрову пудру. За бажанням, у десерт можна додати ваніль. Ретельно перемішуємо все вінчиком до утворення однорідної консистенції. Якщо ви будете використовувати не цукрову пудру, а цукор, тоді доведеться збивати сметану міксером.

Набухший желатин прогріваємо на водяній бані або у духовці до розрідження, але не даємо йому закипіти. Даємо йому трішки охолонути і тонкою цівкою вливаємо у сметанний крем. В цей час крем активно перемішуємо вінчиком, щоб желатин рівномірно розподілявся по сметанній масі.

Пташине молоко в стакані – швидкий та смачний десерт
Пташине молоко в стакані – швидкий та смачний десерт

Розливаємо цю суміш по склянках, креманках, чи десертних тарілочках. Ставимо десерт в холодильник на 1-1,5 години, щоб він застиг. Після цього його можна виймати і поливати шоколадною глазур’ю. Для глазурі чорний шоколад поломайте на невеличкі шматки і перекладіть в миску. Розтоплюємо шоколад на водяній бані і вкидаємо туди шматочок вершкового масла.

Пташине молоко в стакані – швидкий та смачний десерт
Пташине молоко в стакані – швидкий та смачний десерт

Ретельно перемішуємо до утворення однорідної, глянцевої маси. Готовою глазур’ю поливаємо десерт і ставимо ще на 10-15 хвилин, щоб шоколад “схватився”.

Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як змінювалася з роками Джамала: від незграбного підлітка з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви

Шлях Джамали від худорлявої дівчинки з гострим поглядом до розкішної світової поп-діви є яскравим прикладом постійного розвитку, самовдосконалення та незламної віри в себе.

Вік живи, вік учись: так швидко оселедець я ще не чистила. Ніяких секретів, усе максимально елементарно

Для того, аби приготувати смачний салат чи будь-яку іншу закуску до свого столу на основі риби, для початку її потрібно якісно почистити. Розповідаємо, як це зробити.

У білосніжному костюмі з вишивкою: Олександр Усик приголомшив стильним образом перед поєдинком з британцем

Український боксер Олександр Усик приголомшив публіку костюмом з чорною вишивкою, який одягнув на пресконференцію перед поєдинком з Тайсоном Ф'юрі.