Легкий рецепт лимонного тарту з вівсяного борошна: готую миттю, з’їдають все без залишку й випрошують рецепт

Дуже простим та навіть корисним рецептом смачної випічки хотілося б зараз з вами поділитися. Лимонний тарт, про який йдеться, готується напрочуд швидко та легко, а результат здатен вразити будь-кого.

Для багатьох така страва має певну цінність завдяки тому, що замість пшеничного борошна, яке використовують у більшості подібних рецептів, в цьому — корисне й смачне вівсяне.

Для випікання тарта вам знадобиться кругла роз’ємна форма діаметром 20 см, борти якої змащені маслом, а на дно прокладений пергамент. Також важливо попередньо розігріти духовку до температури 180°C.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Борошно вівсяне 200 г
  • Арахісове масло 40 г
  • Кокосове масло розтоплене 70 г
  • Солодкий сироп 200 мл

Для крему:

  • Лимонний сік 200 мл
  • Крохмаль кукурудзяний 6 столових ложок
  • Вершковий крем 300 г
  • Кокосова олія 50 г
  • Сироп солодкий 2 столові ложки
  • Цедра 0,5 лимона
  • Куркума 1 дрібка

Приготування

Рецепт лимонного тарта з вівсяного борошна
  1. Спочатку замісіть тісто. Для цього у зручний посуд всипте готове вівсяне борошно. Якщо у вас немає готового, то просто перемеліть вівсяні пластівці за допомогою кавомолки.
  2. Потім додавайте до борошна поступово порціями всі інгредієнти, що вказані у рецепті для приготування тіста. Після його замішування у вас повинно вийти досить еластичне тісто, яке потрібно розкласти у формі для випікання так, як показано на фото.
  3. Після того відправте форму у духовку на 8-10 хвилин.
  4. Тепер приготуйте крем. У сотейник влийте лимонний сік, а до нього всипте крохмаль. Все дуже ретельно перемішайте до однорідності.
  5. У вершковий крем додайте кокосову олію, солодкий сироп та лимонну цедру.
  6. Тепер поєднайте у сотейнику обидві маси. Поставте його на середній вогонь й, помішуючи, готуйте, до поки все не загусне й не перетвориться на крем ніжної текстури. На при кінці для красивого кольору додайте куркуму.
  7. Далі у форму з основою покладіть та розрівняйте крем. Дайте виробу охолонути, прикрасьте його на свій смак, наприклад, фруктами або цукатами, та частуйте себе та гостей.

Популярне

Схожі статті

Навіть не зрозуміло, де донька, а де мама: Катерина Осадча показала свою матусю – тещу Юрія Горбунова

Відома українська ведуча й журналістка Катерина Осадча вирішила продемонструвати свою маму. Зіркові шанувальники оцінили, як виглядає жінка – на вид їй стільки ж, скільки й дочці.

Об’їдаюся Наполеоном і не товстішаю: мій ПП-тортик має коржі з лаваша, а крем без краплі вершків чи сметани

Якщо хочеться солодощів, але не можете собі дозволити зайві калорії, то цей Наполеон якраз те, що потрібно. Листи лаваша, перемащені заварним кремом без вершків та згущівки, належать до ПП.

Скромний хлопчик з короткою стрижкою вразив навіть Притулу: таким був Артем Пивоваров на шоу “СуперІнтуїція”

Артем Пивоваров стрімко увірвався в український шоубізнес, зайнявши власну нішу й ведучи активну діяльність. Артист постійно започатковує цікаві проєкти. Дізнаймося, з чого все почалося.