За цим рецептом я готую буряк 3 рази на тиждень. Знаменитий і дуже смачний буряковий салат: мій фаворит

Салат із буряка з чорносливом та горіхами готується без особливих проблем. На вигляд гідний святкового варіанту, а на смак не поступається набору складних інгредієнтів.

Вам знадобиться:

  • 500 г буряка;
  • 50 г волоського горіха;
  • 150 г чорносливу;
  • 2 зубчики часнику;
  • 0,5 пучка кропу;
  • 1 маленький пучок салату;
  • 100 г напівм’якого сиру;
  • сіль та чорний мелений перець.

Для заправки:

  • 2 ст.лож. сметани;
  • 3 ст.лож. майонезу.
Вишуканий буряковий салат

Буряк промийте під краном, натираючи щіткою до блиску. Можете запекти в духовці за температури 200 градусів, загорнувши у фольгу. На це піде близько півтори години. Якщо зварити у каструлі з водою, впораєтеся хвилин за 40. Плід має легко протикатися ножем.

Вишуканий буряковий салат

Коли овоч остигне, обчистьте його й натріть на тертушці. Отвори обирайте великі. Чорнослив промийте, промокніть паперовим рушником і наріжте невеликими шматочками. Горішки порубайте ножем. Дрібнити їх у блендері не бажано. Треба, щоб залишилися шматочки, які хрумкотітимуть на зубах.

Вишуканий буряковий салат

Вимитий і висушений кріп дрібно наріжте. Підготуйте заправку для бурякового салату. Викладіть у невелику мисочку сметану та майонез. Ретельно змішайте ці два інгредієнти. Часникові зубці позбавте від лушпиння й продавіть пресом. Можете дуже дрібно нарізати ножем.

Вишуканий буряковий салат

Складіть у салатник підготовлені буряк, горіхи, чорнослив, сир, зелень та часник. Додайте сіль та перець. Залийте заправкою. Ретельно перемішайте інгредієнти. Якщо готуєте для сімейної вечері, можете подавати до столу.

Для святкового варіанту на блюдо викладіть порване руками листя салату. Виставте кондитерське кільце. Наповніть його салатом. Утрамбуйте. Прикрасьте зверху шматочками горіха та шматочками листочків салату. Зніміть кільце. Подавайте буряковий салат з чорносливом гостям.

Популярне

Схожі статті

“Нічого собі питання!”: Амадор Лопес відповів Дьоміну, як відреагує на зізнання в коханні від чоловіка

Амадор Лопес давно підкорив українських глядачів своєю харизмою, енергійністю та екзотичною зовнішністю. Нещодавно він став гостем інтерв'ю на YouTube-каналі "Слава+" у журналіста Слави Дьоміна.

З кожним днем він все смачніше. Диво-пиріг з 2 видами начинки, який мене навчила готувати кума із Закарпаття

Уявіть собі пиріг, який з кожним днем стає ще смачнішим. Це не казка, а традиційний пиріг із Закарпаття, який завдяки двом видам начинки підкорює всіх своїм неповторним смаком та ароматом.

Парадокс: Клавдію Петрівну обожнюють, а 19-річну Соломію Опришко захейтели. Як слухачі сприйняли співачку?

В естрадному світі інколи трапляються такі парадокси, що змушують замислитися над сутністю суспільства та його реакціями на нові таланти. Прикладом цього стала Соломія Опришко.