Міні-тортики “Мурашники” прижилися у нас вдома до чаю: ці тістечка на згущеному молоці нереально смачні

Приготувати солодощі до чаю своїми руками – задача, з якою впорається будь-яка господиня та будь-який господар. Ділимось простим рецептом, який точно припаде вам до смаку.

Чай і каву найсмачніше куштувати саме з чимось солоденьким, особливо якщо ви готували таке частування самостійно. Ділимось нереально простим, а головне – швидким рецептом домашнього десерту, приготування якого не відніме у вас багато часу. Кулінари запевняють, що така страва вдасться навіть у тих, хто раніше ніколи не готував солоденького.

Кулінари поділились простим і швидким рецептом смачного тістечка до чаю та кави Мурашники
Кулінари поділились простим і швидким рецептом смачного тістечка до чаю та кави Мурашники

Інгредієнти:

  • Борошно – 4,5 склянки;
  • Маргарин – 250 г;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Молоко – 3 ст.л.;
  • Розпушувач для тіста – 1 ч.л.;
  • Сіль – дрібка;
  • Мед – 1,5 ст. ложки;
  • Варене згущене молоко – 500 грамів.

Спосіб приготування:

Розтерти маргарин за допомогою тертки, додати до нього молоко, цукор, сіль, яйце та борошно, вимішувати до стану крутого тіста. Збити швидко і прибрати готове тісто до морозильної камери на 30 хвилин. Після цього потрібно дістати тісто та розтерти його на великій тертці. Обсипати борошном і добре перемішати. Просіяти тісто через сито (додаткове борошно не потрібне після просіювання). Тепер викладіть так зване терте тісто на змащене олією деко для випікання.

Запікайте у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 10-15 хвилин, доки ваш смаколик не набуде легкого золотистого відтінку. Після охолодження розтирайте тісто між долонями, розбиваючи його на дрібні крихти. Змішайте згущене молоко з медом та полийте отриманою сумішшю крихти, добре все перемішайте, щоб досягти стану однорідності. Використовуйте чарку для формування тістечок, періодично зволожуючи її всередині холодною водою. Наповніть чарку тістом і сформуйте його у конусоподібні тістечка. Помістіть десерт у холодильник на одну-дві години.

Кулінари поділились простим і швидким рецептом смачного тістечка до чаю та кави Мурашники
Кулінари поділились простим і швидким рецептом смачного тістечка до чаю та кави Мурашники

Ви можете робити тістечка будь-якої форми, яку тільки бажаєте. До слова, тісто можна тримати у морозильній камері трішки довше. Це допоможе у майбутньому краще та легше натирати його на тертці. Смачного!

Популярне

Схожі статті

Як виглядають усі чоловіки Наталії Могилевської та що відомо про її нового коханого: “Вірю, що він фартовий”

Наталія Могилевська розповіла, що знайшла своє кохання і тепер по-справжньому щаслива. Однак до цього їй не щастило у любовних справах. Дізнайтеся, як виглядають усі чоловіки співачки.

Ех, Слава, а міг би стати зятем крутого олігарха: Дьомін розповів, чому не склалися його стосунки з мажоркою

Слава рідко розповідає про своє особисте життя, але його коментарі дозволяють скласти уявлення про нього самого. Нещодавно він поділився однією історією своїх стосунків, що викликала певний резонанс.

Більше піцу не замовляю: равлики з листкового тіста з неймовірною начинкою в 500 разів краще за будь-що

Якщо ви вважаєте, що піца – це вершина кулінарного задоволення, настав час переглянути свої вподобання. Равлики з листкового тіста з начинкою можуть змінити ваші уявлення про ідеальний перекус.